GTA 6 hakkında tüm merak edilenler: Ne zaman çıkacak?

2013 yılında çıkış yapan GTA 5 oyununun ardından, kullanıcılarını 10 yıldır yeni bir oyundan mahrum bırakan Rockstar Games'in GTA 6 oyunu, büyük bir merak konusu oldu. Peki oyuncuların uzunca bir süre beklemesine değecek mi? Yeni oyun nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

GTA 6 hakkında tüm merak edilenler: Ne zaman çıkacak?

2013 yılında çıkış yapan ve oyun dünyasının gündemine bomba gibi düşen Grand Theft Auto 5'ten (GTA 5) itibaren Rockstar Games piyasaya yeni bir GTA oyunu sunmadı. Daha önce en fazla 5 yıl bekleten yapımcı, 10 yıldır yeni bir GTA oyunu sürmeyince herkes merak etti. Peki GTA 6 ne zaman gelecek? Nasıl olacak?

GTA 6 hakkında tüm merak edilenler: Ne zaman çıkacak? - Resim : 1

GTA 6 HAKKINDA TÜM BİLİNENLER

GTA 6 hakkında ortaya atılan birçok iddia var. Ancak bilinen şeyler sınırlı. Öncelikle GTA 6'da biri kadın olmak üzere iki baş karakter yer alacak. Erkek dışı bir karakter olması da seri tarihinde bir ilk olacak.

GTA 6'daki karakter ikilisinin gerçekte yaşamış kişilerden esinleneceği söylendi. Buna göre oyunda 1930'da yaşamış olan hırsız ikilisi Bonnie ve Clyde isimli insanlar ilham kaynağı olacak. Bu karakterler ise Latin kökenli olacak.

GTA 6 hakkında tüm merak edilenler: Ne zaman çıkacak? - Resim : 2

Yeni oyunun geçeceği şehir Miami. Birçok iddia olmasına rağmen bu şehirde geçeceği kesinleşti. Ancak bununla sınırlı kalınmayacak. Yeni güncellemeler ile birlikte oyuna daha fazla yer eklenebileceği söylendi. Yeni harita ise GTA 5'teki haritanın yaklaşık 2 katı kadar büyük olacak. 

Oynanış kısmında Eylül 2022'ye kadar hiçbir şey bilinmiyordu. Bu tarihlerde Rockstar Games sunucularına sızmayı başaran birtakım GTA hayranı, oyundan 90 adet videoyu internete yüklendi. Olay, yapımcı şirketinde bir şok etkisi yarattı. 

GTA 6 hakkında tüm merak edilenler: Ne zaman çıkacak? - Resim : 3

Silah kısmında ise golf sopası, levye ve beyzbol sopası gibi yakın dövüş silahları geri dönüyor. Sızan görüntülerde bir saldırı, keskin nişancı ve af tüfeği, roketatar ve tabanca da görüldü. Bazı görüntülerde ise iki elde silah tutma özelliği getirildiği görülüyor.

Karakter özelleştirme bazında ise karakteri tamamen değiştirmek yerine bazı fiziksel özelliklerini değiştirebilecek. Görüntülerde Lucia’nın farklı kıyafetler ve saç stilleriyle görünmesi, bunlar oyuncular için seçenekmiş gibi gösteriyor.

GTA 6 hakkında tüm merak edilenler: Ne zaman çıkacak? - Resim : 4

GTA 6 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Birçok yenilikle birlikte gelecek olan GTA 6'nın çıkış tarihi belirsizliğini korkuyor. Ancak atılan iddiaların çoğunda oyunun 2024 Nisan-2025 Nisan aralığındaki bir zamanda duyurulacağı söyleniyor.

GTA 6 hakkında tüm merak edilenler: Ne zaman çıkacak? - Resim : 5

Siz zahmet etmeyin: Instagram'da yerinize yorum yapılabilecek İnsansız savaş uçağı Kızılelma bir testi daha geçti Artık zihinden geçenler yazıya dökülebilecek! Kaçak dizi, film sitelerine tıklayanlara büyük şok!