Elon Musk ile Mark Zuckerberg kafes dövüşü yapmaya hazırlanıyor

Amerikalı iki sosyal medya devi, aralarındaki rekabetlere bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Twitter'ın patronu Elon Musk, Facebook ve Instagram'ın ana şirketi olan Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg ile kafes dövüşüne hazır olduğunu belirten bir paylaşım yaptı. Zuckerberg, yanıt olarak "Bana konum gönder" dedi.

Elon Musk ile Mark Zuckerberg kafes dövüşü yapmaya hazırlanıyor

Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter'da, Zuckerberg ile "kafes dövüşüne hazır olduğunu" belirten bir paylaşım yaptı. Facebook ve Instagram'ın ana şirketi olan Meta'nın sahibi Zuckerberg, daha sonrasında Musk'ın tweetini, ekran görüntüsünü alarak "Bana konum gönder" mesajıyla paylaştı. 

Elon Musk ile Mark Zuckerberg kafes dövüşü yapmaya hazırlanıyor - Resim : 1
Mark Zuckerberg'un paylaşımı

Twitter'ın sahibi Elon Musk ise Zuckerberg'un mesajına, "Vegas Octagon" diyerek cevap verdi. Octagon, Ultimate Fighting Championship (UFC) maçlarında kullanılan bir ring. Merkezi ise ABD'de bulunan Las Vegas'ta. 

Elon Musk ile Mark Zuckerberg kafes dövüşü yapmaya hazırlanıyor - Resim : 2
Elon Musk'ın cevabı

"NEREDEYSE HİÇ EGZERSİZ YAPMIYORUM"

Musk ayrıca şu tweeti attı: 

"’Deniz aygırı' adını verdiğim, rakibimin üzerine uzanıp hiçbir şey yapmadığım harika bir hareketim var. Çocuklarımı havaya fırlatmak dışında neredeyse hiç egzersiz yapmıyorum."

Elon Musk ile Mark Zuckerberg kafes dövüşü yapmaya hazırlanıyor - Resim : 3

ZUCKERBERG ANTRENMANLI

39 yaşındaki Zuckerberg, Karma Dövüş Sanatları (MMA) eğitimi alıyor ve yakın zamanda Jiu-Jitsu turnuvalarını kazandı.

Elon Musk ile Mark Zuckerberg kafes dövüşü yapmaya hazırlanıyor - Resim : 4
Mark Zuckerberg'un MMA eğitimi

Yapılan bu paylaşımlar, sosyal medya kullanıcılarının çok ilgisini çekti. İnsanlar, maçı kimin kazanacağına ilişkin tahminler yapmaya başladı. Kimileri ise, dövüşün sahte posterlerini yapıp yayınladı.

Elon Musk ile Mark Zuckerberg kafes dövüşü yapmaya hazırlanıyor - Resim : 5
Yapılan sahte afiş

ELON MUSK'IN ANNESİ OLAYA EL ATTI

Kafes dövüşü için anlaşan ikiliden, Elon Musk'a "anne terliği" geldi.

Musk'ın annesi Maye Musk, dünyanın en zenginlerinden bu iki ismin karşı karşıya gelmesi için can atan yapay zeka araştırmacısı Lex Fridman'a Twitter hesabından çıkıştı, "Teşvik etmeyin" dedi. Bir diğer Twitter paylaşımı yapan Maye Musk, "Doğrusunu isterseniz dövüşü iptal ettim. Henüz onlara söylemedim. Ama dövüşün iptal olduğunu söylemeye devam edeceğim, ne olur ne olmaz" ifadelerini kullandı.

Maye Musk, dövüş için yer beğenmeye çalışan oğluna da doğrudan yazıp "Sadece sözcüklerle dövüşün. Sandalyede. Aranızda mesafe olsun. En komiğiniz kazansın" teklifi götürdü.

Elon Musk ile Mark Zuckerberg kafes dövüşü yapmaya hazırlanıyor - Resim : 6
Elon Musk'ın annesinin tepkisi
ABD
Milli Savunma Bakanlığı paylaştı: İstanbul Fıkrateyni ilk seyir testine çıktı Tiktok üzerinden kara para aklama operasyonu "Hedef Kızılelma" belgeselinin ikinci kısmına sayılı gün kaldı... Son dakika! Rekabet Kurumu'ndan Google'a piyasadaki hakim durumu kötüye kullanmadan soruşturma