ChatGPT'ye gelecek yeni özellik sevindirdi: Görsel üretebilecek!

Dünyanın en popüler ve yaygın yapay zekası ChatGPT'nin sahibi OpenAl'ın açıkladığı yeni sürüm kullanıcılarını heyecanlandırdı. Yapılan açıklamada, görsel yapay zekası DALL-E'nin, ChatGPT'ye entegre olacağı belirtildi.

ChatGPT'ye gelecek yeni özellik sevindirdi: Görsel üretebilecek!

Dünyanın en popüler ve en çok kullanılan yapay zekalardan biri olan ChatGPT'ye gelecek yeni özellik kullanıcıları sevindirdi. OpenAl yaptığı açıklamada, görsel yapay zekası DALL-E'nin ChatGPT'ye entegre olacağını belirtti. Üretken yapay zeka görsel sanat platformu DALL-E'nin üçüncü sürümünü duyuran OpenAl yeni güncellemenin, kullanıcıların metin tabanlı istemleri kullanarak özgün görseller oluşturmasına olanak sağlayacağını açıkladı.

ChatGPT'ye gelecek yeni özellik sevindirdi: Görsel üretebilecek! - Resim : 1

DALL-E 3 DAHA DOĞRU SONUÇLAR ÜRETİYOR

DALL-E, metin tabanlı istemleri gerçek dünya görsellerine dönüştürebilen bir yapay zeka modelidir. Daha önceki sürümlerde bazı sınırlamalar bulunuyordu ve belirli ifadeleri anlama konusunda zorlanıyordu. Ancak OpenAI, DALL-E 3'ün bağlamı daha iyi anladığını ve daha doğru sonuçlar üretebildiğini belirtiyor.

ChatGPT'ye gelecek yeni özellik sevindirdi: Görsel üretebilecek! - Resim : 2

DALL-E 3, CHATGPT İLE ENTEGRE OLACAK

Yeni sürümün önemli bir özelliği de ChatGPT ile entegrasyon sağlamasıdır. Kullanıcılar artık kendi detaylı istemlerini bulmak zorunda kalmadan ChatGPT'yi kullanarak DALL-E 3'ü yönlendirebilirler. ChatGPT, DALL-E 3 için daha uzun cümleler oluşturarak daha karmaşık görseller elde etmeye yardımcı olur.

ChatGPT'ye gelecek yeni özellik sevindirdi: Görsel üretebilecek! - Resim : 3

OpenAI'de baş araştırmacı ve başkan olan Aditya Ramesh, bir örnekte ChatGPT'den bir dağdaki bir ramen restoranı için bir logo istediğini açıkladı. ChatGPT, daha sonra DALL-E 3 için bir istem üretti ve dört farklı seçenek sundu. Bu entegrasyon sayesinde daha fazla insanın yapay zeka destekli sanat oluşturmasının kolaylaştığını belirtiyorlar.

ChatGPT'ye gelecek yeni özellik sevindirdi: Görsel üretebilecek! - Resim : 4

DALL-E 3, özellikle güvenlik konusunda geliştirmelere odaklanmıştır. Müstehcen veya nefret içeren içeriklerin oluşturulmasını önlemek için güçlü güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Ayrıca, kamuya mal olmuş kişilerin görüntülerini yeniden oluşturmayı engelleyen özellikler de mevcuttur.
OpenAI, DALL-E 3'ün kullanımını denetlemek ve istenmeyen içeriklerin oluşturulmasını engellemek için dikkatli bir çalışma yaptığını vurguluyor. Ancak, modelin sürekli olarak geliştiğini ve mükemmel olmadığını kabul ediyorlar.

ChatGPT'ye gelecek yeni özellik sevindirdi: Görsel üretebilecek! - Resim : 5

DALL-E 3, Ekim ayında ChatGPT Plus ve ChatGPT Enterprise kullanıcılarına sunulacak ve daha sonra araştırma laboratuvarlarına ve API hizmetine genişletilecektir. Ücretsiz genel bir sürümün ne zaman yayınlanacağı ise henüz belirlenmemiştir.

Ön siparişler başlıyor iOS 17 çıktı! iPhone sahiplerine müjde TÜİK açıkladı! İnternet erişimine sahip girişimlerin oranı arttı TikTok'a ağır ceza