Birleşik Krallık'tan şoke eden sosyal medya hamlesi: Çocuklara yasaklanacak!

Sosyal medya, her yaş grubunun hayatının merkezi konumuna geldi. Platformlarda her geçen gün, faydalı ve kullanışlı özellikler gelse de bazı yerlerde zararlı içerikler paylaşılabiliyor. Önlem almak için son gelişmelere göre ise Birleşik Krallık, çocuklar için sosyal medya kullanımı sınırlandıracak.

Birleşik Krallık'tan şoke eden sosyal medya hamlesi: Çocuklara yasaklanacak!
  • Sosyal medyada yayılan zararlı içeriklere önlem almak amacıyla Birleşik Krallık, çocukların sosyal medyaya girmesini yasaklayacak.
  • Birleşik Krallık, yakın zamanda Çevrimiçi Güvenlik Yasası’nı (Online Safety Bill) yürürlüğe soktu. Bu yasa, sosyal medya platform sağlayıcılarına zararlı içerikleri kaldırması yükümlülüğünü veriyor. 
  • Son gelişmelere göre Birleşik Krallık, çocukları zararlı içeriklerden korumak için sadece bu yasayla kalmayacak. Bazı kaynaklara göre Başbakan Rishi Sunak, 16 yaşın altındakilere yönelik sosyal medya yasaklaması getirmeyi planlıyor.
Türkiye'nin uzay yolculuğu başlıyor Ekşi Sözlük'e erişim engeli Instagram'a gelen yeni özellik insanları ifşaladı Yollardaki Togg sayısı 15 bini geçti