Bill Gates 1995 yılında katıldığı bir programda, internetin geleceğini anlattı: Bugünlere ışık tuttu

Microsoft'un kurucu üyesi Bill Gates, 1995 yılında katıldığı bir televizyon programında, sorulan soru üzerine interneti anlattı. Bilgisayar konusunda gelecekte çok daha büyük yenilikler olacağını ön gören Gates, "bir beyzbol maçını istediğin kadar internette izleyebilirsin" ifadesini kullanarak, bugünkü maç izleme alışkanlığını bundan 28 yıl önce ön gördü.

Microsoft'un kurucularından birisi olan 67 yaşındaki Bill Gates, bundan 28 yıl önce 1995 senesinde katıldığı bir televizyon programında sorulan soru üzerine internetin geleceğini anlattı. İşte birçok ön görüsü doğru çıkan Gates'in röportajının satır başları...

Bill Gates 1995 yılında katıldığı bir programda, internetin geleceğini anlattı: Bugünlere ışık tuttu - Resim : 1

İNSANLARIN BİLGİ PAYLAŞTIĞI BİR MECRAYA DÖNÜŞECEK

Sunucunun, "İnternet denen şey de ne?" sorusuna Bill Gates, şu ifadeleri kullandı.

"Aslında İnternet, insanların bilgi paylaştığı bir mecraya dönüşecek. Herkesin kendisine ait bir ana sayfası olabilecek. Bütün şirketler, en yeni bilgiler vesaire o sayfada olacak. Acayip bir teknolojiden söz ediyoruz. Başka insanlara e-posta gönderebileceğiz. Bu çok büyük bir yenilik.

BEYZBOL MAÇLARI YAYINLANACAK  

Beyzbol maçlarının internette yayınlanacağı iddiasını aktaran spiker, Gates'e bu soruyu sordu. O dönem 40 yaşında olan Bill Gates, "Radyoda yayınlanmasında aralarında bir fark var. Beyzbol maçını, internette canın ne zaman isterse dinleyebileceksin. Cihazın hafızasına kopyalanacak ve böyle sonra da izleyebileceksin. Radyoda böyle bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullanarak günümüzde çokça tercih edilen dijital platformlardan izlenen müsabakaların yaygınlaşacağını ön gördü.

Bill Gates 1995 yılında katıldığı bir programda, internetin geleceğini anlattı: Bugünlere ışık tuttu - Resim : 2

"GARİP ZEVKLERİ OLAN İNSANLARLA TANIŞABİLİRSİN"

Sunucudan gelen, "internet benim hayatımı nasıl değiştirecek?" sorusuna yanıt veren Gates, "Örneğin, en son çıkan purolar hakkında bir şeyler ya da araba yarışlarının istatistiklerini öğrenmek istiyorsun. Bunu sağlayabilirsin, ayrıca senin gibi garip zevkleri olan başkalarıyla tanışabilirsin" ifadelerini kullandı.

Bill Gates 1995 yılında katıldığı bir programda, internetin geleceğini anlattı: Bugünlere ışık tuttu - Resim : 3
Röportajdan bir kare

 

 

ABD
Twitter'daki kısıtlamalar ile ilgili dikkat çeken iddia Twitter kullanım limiti aşıldı ne demek? Elon Musk Twitter'da 'kısıtlama' kararının sebebini açıkladı Twitter'ın eski CEO'sundan tepki