Bayraktar TB3 SİHA sistem performans testini başarıyla tamamladı! 6 saat havada kaldı

Milli teknoloji hamlesi kapsamında yerli imkanlarla geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, 11. test uçuşunu başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3 SİHA, sistem performans testi kapsamında 6 saat havada kaldı.

  • Bayraktar TB3 SİHA 11'inci uçuş testinde 6 saat havada kalarak Sistem Performans Testi'ni başarıyla tamamladı.
  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bayraktar TB3 SİHA'nın Sistem Performans Testi kapsamında 6 saat havada kaldığını ve 11'inci uçuşunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

Bayraktar TB3 SİHA sistem performans testini başarıyla tamamladı! 6 saat havada kaldı - Resim : 1

İLK SİLAHLI İNSANSIZ HAVA ARACI

  • Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak.
  • Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı.

Bayraktar TB3 SİHA sistem performans testini başarıyla tamamladı! 6 saat havada kaldı - Resim : 2

  • Bayraktar TB3'ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak.
  • Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek.
  • Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.
Göktürk uydusu 7 yaşında Elon Musk'tan GTA yorumu Instagram'ın sohbet altyapısı değişiyor GTA 6'nın ilk fragmanı yayınlandı