Bakan Uraloğlu öğrencilere yönelik ÖTV'siz ve KDV'siz telefonun ayrıntılarını paylaştı

7 milyon öğrencinin yararlanacağı vergisiz telefon ve bilgisayar satışında merak edilenleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu anlattı. Öğrencilerin vergisiz telefon hayali kurmadan önce bilinmesi gerekenlerin madde madde sıralandığı haberimizde, hangi marka telefonların bu kapsamı dışında kaldığı da yer alıyor. İşte vergisiz telefonda merak edilenler...

Bakan Uraloğlu öğrencilere yönelik ÖTV'siz ve KDV'siz telefonun ayrıntılarını paylaştı

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı çalışmasının ayrıntıları merak konusu olmaya devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla alakalı detaylı bilgiler verdi. Hangi marka telefonların kapsam dışı kaldığını söyleyen Uraloğlu, KDV'siz ve ÖTV'siz olarak verilecek olan telefonların aylık 10 GB bedava internetle başlayacağını da duyurdu.

İşte ÖTV'siz ve KDV'siz telefonla ilgili detaylar...

Bakan Uraloğlu öğrencilere yönelik ÖTV'siz ve KDV'siz telefonun ayrıntılarını paylaştı - Resim : 1

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, öğrencilere ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonuyla ilgili ayrıntıları paylaştı. Uraloğlu düzenlemeden 7 milyon öğrencinin yararlanacağını ifade ederken hangi telefonların da kapsam içinde olduğunu açıkladı.

Bakan Uraloğlu öğrencilere yönelik ÖTV'siz ve KDV'siz telefonun ayrıntılarını paylaştı - Resim : 2

Hürriyet'e konuşan Uraloğlu vergisiz cep telefonuna ilişkin, "ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, Yüksekokul ve Açık Öğretimde okuyanlar dahil, 7 milyon öğrenci yararlanacak.

Bakan Uraloğlu öğrencilere yönelik ÖTV'siz ve KDV'siz telefonun ayrıntılarını paylaştı - Resim : 3

Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak" dedi.

Bakan Uraloğlu öğrencilere yönelik ÖTV'siz ve KDV'siz telefonun ayrıntılarını paylaştı - Resim : 4

İşte madde madde ÖTV'siz ve KDV'siz telefonda dair detaylar...

  • ÖTV'siz ve KDV'siz cep telefonları Samsung ve General Motor'u kapsarken, Huawei ve Apple'ı kapsamayacak.
  • Vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak.
  • Aylık 10 GB ücretsiz internet hizmeti verilecek.
  • Kişinin hattıyla telefonunun mutlaka belli süre uyumlu olması gerekecek yani en az 2 yıl başkası kullanamayacak, başkasına satılamayacak.
  • Bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanacak.
İlk insansı robot Sophia'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan yorumu Füze savunma sisteminin ilk testi iOS 17 ne zaman çıkacak? iOS 17 hangi modellere gelecek? Selçuk Bayraktar, ABD uçak gemisine konuk oldu