5'inci test uçuşu başarıyla tamamlandı! SpaceX roket güçlendiricisini havada yakaladı

Amerikalı milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in fırlattığı Starship roketinin güçlendiricisi, beşinci test uçuşunda başarılı şekilde iniş gerçekleştirdi. O anlar SpaceX'in internet sitesi üzerinden canlı yayımlandı.

5'inci test uçuşu başarıyla tamamlandı! SpaceX roket güçlendiricisini havada yakaladı
  • ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in geliştirdiği dünyanın en büyük ve en güçlü uzay roketi unvanına sahip olan Starship, 5'inci test uçuşunu başarılı şekilde tamamladı.
  • Yaklaşık 121 metre uzunluğundaki Starship roketinin beşinci test uçuşu, SpaceX'in internet sitesi üzerinden canlı yayımlandı.
  • Texas yakınlarındaki fırlatma alanından yerel saatle 07.25 civarında havalanan roketin güçlendiricisi kalkıştan yaklaşık 7 dakika sonra geri döndü.

5'inci test uçuşu başarıyla tamamlandı! SpaceX roket güçlendiricisini havada yakaladı - Resim : 1

BAŞARILI İNİŞ YAPTI

  • Geri dönen güçlendirici, fırlatma kulesinin "çubuk" olarak adlandırılan iki kolun yardımıyla fırlatıldığı alana başarılı şekilde indi.

5'inci test uçuşu başarıyla tamamlandı! SpaceX roket güçlendiricisini havada yakaladı - Resim : 2

"ÇOK GEZEGENLİ YAŞAM İÇİN BÜYÜK BİR ADIM"

  • Musk, fırlatmanın ardından X sosyal medya hesabından "Bugün çok gezegenli yaşam için büyük bir adım atıldı." açıklamasında bulundu.

5'inci test uçuşu başarıyla tamamlandı! SpaceX roket güçlendiricisini havada yakaladı - Resim : 3

  • SpaceX'in sahibi Musk, 2 yıl içinde Mars'a mürettebatsız 5 farklı Starship roketi fırlatmayı planlıyor.

Kaynak: AA

Sosyal medya için düzenleme yolda Yenilikçi Saç Ekim Cihazı Türkiye'den! Yakın hava savunma sistemi 'Levent'ten tam isabet Tesla'dan insansı robot ve geleceğin araçları