Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Fenerbahçe'nin! Doğrudan UEFA Konferans Ligi'ne

Son dakika haberleri... Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde karşı karşıya geldi. 9 yıldır kupa kazanamayan sarı lacivertliler, Gürsel Aksel Stadı'nda Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğuyla kupa hasretine son verdi. Fenerbahçe'ye kupayı getiren goller Batshuayi'den geldi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Fenerbahçe'nin! Doğrudan UEFA Konferans Ligi'ne

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne doğrudan katılım hakkı kazandıran final için iki takımda kozlarını paylaştı.

Fenerbahçe başakşehir

FENERBAHÇE GOLLE BAŞLADI

Ziraat Türkiye Kupası finaline hızlı başlayan Fenerbahçe, santranın ardından hücuma geçti. İlk pozisyonunda golü bulan sarı lacivertliler, 1. dakikada Arda Güler'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Batshuayi ile öne geçti. 1-0

Başakşehir'in hatalarını iyi değerlendiren Fenerbahçe, maçın ilk yarım saatini domine etti. Sarı lacivertliler etkili futbolunu bir kez daha golle süslemeyi başardı.

Fenerbahçe, 30 dakikada Batshuayi ile bir gol daha buldu. Sarı lacivertlilerin golcüsü kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. 2-0 

Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Fenerbahçe'nin! Doğrudan UEFA Konferans Ligi'ne - Resim : 2

Mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ 45'TE GOL SESİ ÇIKMADI

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde 2-0'ın rahatlığıyla ikinci yarıya başladı. Oyunu soğutan sarı lacivertliler, Başakşehir'in ender ataklarında kalesini gole kapatmayı başlardı.

Fenerbahçe-Başakşehir maçının ikinci 45 dakikasında iki takımın da karşılıklı ataklarından gol çıkmadı.

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde gülen taraf, ilk yarıdaki 2-0'lık üstünlüğünü maç boyunca korumayı başaran Fenerbahçe oldu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Fenerbahçe'nin! Doğrudan UEFA Konferans Ligi'ne - Resim : 3

FENERBAHÇE KUPASINI ALDI

61. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i 2-0 yenen Fenerbahçe, kupasını aldı.

Fenerbahçeli futbolcular, Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakanın ardından kupa coşkusunu taraftarıyla paylaştı. Müsabakadan sonra üzüntü yaşayan Medipol Başakşehirli oyuncular da tribünlere giderek taraftarlarını selamladı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Fenerbahçe'nin! Doğrudan UEFA Konferans Ligi'ne - Resim : 4

5 YILDIZLI FORMAYLA ÇIKTI

Fenerbahçeli futbolcular kupa töreninden önce armasında 5 yıldız bulunan formaları giydi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Fenerbahçe'nin! Doğrudan UEFA Konferans Ligi'ne - Resim : 5

İKİ TAKIM HAKKINDA KRİTİK NOKTLAR

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek. İki takım bu sezon 3. kez karşı karşıya geliyor. Eğer mücadelede kazanan taraf Fenerbahçe olursa, zaten Avrupa'ya gittiği için ligi 4. sırada bitiren ekip olan Adana Demirspor da UEFA Konferans Ligi'ne gitmeye hak kazanacak.

Ligi beşinci sırada bitiren Medipol Başakşehir kupayı kazanır ise UEFA Konferans Ligi'nde boy göstermeye hak kazanacak.

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında Spor Toto Süper Lig'de yapılan maçları 1-0 ve 2-1'lik skorlarla sarı-lacivertli ekip kazandı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Fenerbahçe'nin! Doğrudan UEFA Konferans Ligi'ne - Resim : 6

Şampiyonlar Ligi finali için gelen turistler ne kadar harcadı? İsmail Kartal Süper Lig'e dönüyor Suudi Arabistan ekibinden Icardi'ye çarpıcı teklif Manchester City'ye büyük şok! Final sonrası babası kayboldu