VOLE yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in sözleri sonrası RTÜK, platforma soruşturma başlattı

Dün oynanan Galatasaray-Antalyaspor mücadelesinin ardından yapılan canlı yayında ağır sözler sarf eden Serdar Ali Çelikler'in programlara bir süre çıkmayacağı açıklanmıştı. Ayrıca Vole platformuna RTÜK tarafından 72 saat verilirken, ligin sponsoru olan Trendyol, kurumla olan bütün iş birliğini sonlandırma kararı aldı.

VOLE yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in sözleri sonrası RTÜK, platforma soruşturma başlattı
  • Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray'ın 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan mücadelenin ardından Vole'de yapılan canlı yayında yorumcu Serdar Ali Çelikler, hakeme çok ağır sözler sarf etti.
  • Çelikler, "3 kere f... o... diyor duymuyorsun, görmüyorsun. Çünkü sen adam da değilsin hakem de değilsin. Senin karına sövseler 'buyur ağabey akşam ben getireyim' diyeceksin, o haldesin. Çünkü siz ahlaksızsınız!" demişti. 
  • Çelikler, şu ifadeleri sarf etti:
Yaşadığım sıkıntılı bir kaç günün ardından 26 Şubat günkü yayında maksadını aşan üslubumla da örtüşmeyen ifadelerim oldu. Söz konusu yayında ve akabinde özür de diledim. Yaşananlardan ötürü çok üzgünüm. Lakin bir daha değerlendirdikten sonra kendi adıma yayınlara bir süre ara vermemin doğru olacağına kanaat getirdim. Vole ile de bu kararımı paylaştım. Bir süre aranızda olmayacağım. Herkes hakkını helal etsin.
  • Serdar Ali Çelikler, bu sözleri sarf ettikten sonra sosyal medyadan bir özür mesajı paylaşarak, yayınlara bir süre çıkmayacağını açıkladı.
  • Ayrıca programın sponsoru olan Trendyol, iş birliğinin sonlandığını açıkladı.

RTÜK DEVREYE GİRDİ

  • RTÜK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası spor yayını yapan bazı mecralarda gerek kulüpleri gerekse hakem Abdülkadir Bitigen’i hedef alan açıklamalar ve hakaretler üzerine gerekli ön incelemelerin yapıldığı kaydedilerek, bu tür yayınların denetimi hususunda Youtube ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi.
  • RTÜK yönetiminin ilgili yayından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile görüştüğünü bildirilen açıklamada, “TFF Başkanımız da benzer yayınlar konusunda oldukça hassas ve duyarlıdır. Gelecek dönemde olası hukuki düzenlemelerin ardından sosyal medya mecralarının RTÜK’ün denetim süreçlerimize tabi olması beklenmektedir. Öte yandan ilgili içeriğin yayınlandığı “VOLE” isimli platformun mobil cihaz uygulamasının bulunduğu, bu mecra üzerinden kataloglar halinde isteğe bağlı internet yayıncılığı yaptığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
  • Mobil uygulama üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK’ten lisans almalarının zorunlu olduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
“RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi ile İzin ve Tahsisler Dairesinin teknik çalışmalarının ardından mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yapan ‘VOLE’, lisans alması yönünde uyarılacak ve kuruluşa 72 saat süre verilerek müracaat etmesi beklenecektir. Gereken süre içinde lisans başvurusu yapılmaması halinde ise, platforma erişim engeli için mahkeme süreçleri başlatılacaktır.”

 VOLE'DEN AÇIKLAMA

  •  Vole platformu ise olayların ardından yazılı açıklamada bulundu. Paylaşımda, şu sözler yer aldı:
VOLE'nin YouTube üzerinden yayın yapan VOLE ve VOLE+ kanallarına ek olarak, VOLE mobil uygulaması da bulunmakta. VOLE mobil uygulaması, taraftarın X (Twitter) benzeri Özelliklerle sosyalleştiği ve VOLE'nin YouTube'da yayınlanan programlarını izleyebildiği bir uygulama. Söz konusu mobil uygulamanın lisans gerektirdiğini RTÜK açıklamasından bugün öğrendik. VOLE bünyesi içinde sınırlı önemi olan VOLE mobil uygulaması için RTÜK'ten gelecek yönlendirme sonucu lisans süreçlerini değerlendireceğiz. VOLE'nin ana omurgası olan YouTube kanallarında lisansız yayın yapılması SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. 
Dursun Özbek'e zehir zemberek sözler Galatasaray - Çaykur Rizespor maçının günü ve saati değişti 'Koalisyona karşı savaşıyoruz' Ankaragücü Fenerbahçe kupa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?