Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu! "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi"

Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, evinde konuk ettiği Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup oldu. Spor yazarları, mücadelenin ardından siyah-beyazlı ekibin deneyimli hocası Rıza Çalımbay'ı derbi 11 nedeniyle eleştirdi.

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi"
  • Hasan Arat'ın başkanlığında başlayan yeni dönemin ilk maçında Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş, beklediği sonucu alamadı.

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi" - Resim : 1

  • Rıza Çalımbay yönetimindeki siyah-beyazlılar ezeli rakibine 3-1 kaybetti. Karşılaşmanın ardından spor yazarları mücadeleyi ve Çalımbay'ı değerlendirdi. İşte detaylar...

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi" - Resim : 2

FATİH DOĞAN: BEŞİKTAŞ İÇİN DOĞAL SONUÇ

  • Beşiktaş'ın rakip kim olursa olsun evinde derbi kaybetme alışkanlığı yok. Fenerbahçe maçında yaşandığı gibi alınan istisna mağlubiyetler için olağanüstü olumsuz koşulların oluşması gerekiyor. Rosier ve Masuaku sakatlıkları gerekçesiyle yok. İşin acı tarafı, bu oyuncular uzun süredir yok. Beşiktaş yönetiminin ve teknik ekibin bu ikilinin genel durumunu masaya yatırmasında fayda var. Çünkü patolojik vaka olduklarına inanıyorum. Ayrılış senaryosu oluşturulmalı.

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi" - Resim : 3

"KALİTELERİ EKSİKTİ, RUHLARI DA SAHADA YOKTU"

  • Sağda Onur, solda Umut, Bailly ve Amartey'in uyumsuzlukları dikkate alındığında büyük bir uyum ve performans hikâyesi beklemek haksızlık olurdu. Kaliteleri eksikti, ruhları da sahada yoktu... Ama malzeme bu kadar diye bir söz var… Bu oyuncu grubu zorla getirilmedi, iyi paralar ödenerek alındı.
    Necip Uysal'ın 6'da önde oynaması çok yerindeydi. Onun yüreği ve arzusu olmasa Fenerbahçe çok rahat o bölgeyi geçerdi. Aboubakar'ın 11'de olmadığını öğrendiğimizde çok şaşırmadım. Birçok dostum beni arayıp kararı skandal olarak değerlendirdi. Ben öyle görmüyorum.

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi" - Resim : 4

"RIZA HOCA VE TAKIM, BU ŞARTLARDA KAZANSA..."

  • Son iki maçtaki vasatlığı, idmanlardaki isteksizliği, saç ektirdikten sonraki tavırları Rıza hocanın kararını etkilemiş olabilir. Rıza hoca ve takım, bu şartlarda kazansa destansı bir sonuç olurdu. Kaybettiği için ben olağan sonuç olarak görüyorum. Bu takımla bu kadar. Alacaklar için çıkarılacak dersler var.

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi" - Resim : 5

BÜLENT TİMURLENK: YUVADAN UZAK KALMA SEBEBİ

  • Trabzon deplasmanında 'yorgun', dün de 'sıkıntı' olan Aboubakar'ın kulübede başladığı derbiye geçen sezonun şampiyonu Galatasaray orta sahasını domine etmiş üç isimden Amir ve Salih'i de yanında oturtup başlayan Rıza Çalımbay karşısında Fenerbahçe'nin ezberlenmiş 11'i vardı.

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi" - Resim : 6

  • İlk 6'dan oynadığı iki maçta 5 puan yitirmiş Fenerbahçe'nin ön alan baskısını uzun toplarla kıracağını düşünen ve Fred'i Necip ile kovalayan Çalımbay, ikinci topları alamayan takımının 1-0 geriye düştüğünde üretmekten uzak bir 11 olduğunun elbette farkındaydı. İmdadına Fenerbahçe'nin iki stoperi yetişti ve 1-1…

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi" - Resim : 7

  • İlk yarıda sağ kanadını unutan ve Umut Meraş üzerine oynamayıp soldan yüklenen, merkez hücumları ise yüzde 17'de tutan Fenerbahçe, Gedson da çıkınca hücum aksiyonlarında bölge dengesini buldu. 45-60 en çok gol buldukları dakikalardı ve o baskıdan penaltı golü geldi.

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi" - Resim : 8

"OYUNU SIRTLAYAN FERDİ-DZEKO-İRFAN ÜÇLÜSÜYDÜ"

  • Crespo'nun çok çalıştığı, Fred'in tam hazır olmadığı, Szymanski'nin rakip yorulduğunda ortaya çıktığı oyunu sırtlayan yine Ferdi-Dzeko-İrfan üçlüsüydü. Beşiktaş'ta kaleci Mert 5 kurtarışıyla, Chamberlain de takımının çaresizliğine isyan eden oyunuyla ayakta kaldılar.

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi" - Resim : 9

"RIZA HOCA, NEDEN 17 YIL BOYUNCA YUVASINDAN UZAK OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

  • Geçen hafta Ankaragücü deplasmanında "Kanat oyuncum yok" deyip Chamberlain ve Rebic'i yedek oturtan Çalımbay, ligin en çok maça çıkmış teknik adamı ve elbette ki bir Beşiktaş efsanesi. Ancak dün derbiye çıkardığı 11 ile neden 17 yıl boyunca yuvasından uzak olduğunun da tasdikli belgesi.

Usta yazardan Rıza Çalımbay yorumu!  "Neden 17 yıldır yuvasından uzak olduğunu gösterdi" - Resim : 10

Beşiktaş JK Fenerbahçe
Derbi sonrası olay sözler! "Fenerbahçe tarihi farkı kaçırdı" 'Mutlu sona götüreceğiz' 'Beşiktaş böyle olmaz' Fenerbahçe, deplasmanda derbiyi kazandı