UEFA Merih Demiral'ın bozkurtlu gol sevinci için soruşturma başlattı

Son Dakika: UEFA, Merih Demiral'ın Avusturya ağlarına attığı ikinci golden sonra yaptığı bozkurt sevinci için soruşturma başlattı. Türkiye'den tepkiler peşe geldi. Bahçeli, UEFA'nın kararını 'provokasyon' olarak tanımlarken AK Parti Sözcüsü Çelik UEFA'nın yanı sıra Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’ın Merih Demiral’ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

UEFA Merih Demiral'ın bozkurtlu gol sevinci için soruşturma başlattı
  • A Milli Futbol Takımı, EURO2024 son 16 mücadelesinde dün akşam Avusturya'yı 2-1 mağlup etti.
  • Karşılaşmanın yıldızı ise hem iki gol atan hem de savunmada kritik müdahaleler yapan Merih Demiral oldu.
  • Demiral, 2. golden sonra yaptığı "bozkurt" sevinciyle sosyal medyada da en çok konuşulan isimlerden oldu.
  • Hatta, Avusturya'nın 2019'da "bozkurt" işaretini yasaklamasından sonra yapılan gol sevinci için "Avusturya'ya gönderme" paylaşımları yapıldı. 

UEFA MERİH İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATTI

  • UEFA ise, milli yıldızımızın gol sevinci için soruşturma başlatıldığını açıkladı. 
  • UEFA'dan yapılan açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır . Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir." ifadelerine yer verildi.

"TÜRK OLDUĞUM İÇİN ÇOK GURUR DUYUYORUM"

  • Suudi Arabistan'da forma giyen başarılı defans oyuncusu gol sevinciyle ilgili maçtan sonra şu açıklamayı yapmıştı
Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Yaptığımdan dolayı çok da mutluyum.

UEFA Merih Demiral'ın bozkurtlu gol sevinci için soruşturma başlattı - Resim : 1

İLK TEPKİ BAHÇELİ'DEN GELDİ

  • Ülkücü işaretinin Türk milletinin dünyaya mesajı olduğunu ifade eden Bahçeli, "UEFA’nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur" dedi.

ÖMER ÇELİK'TEN ALMAN BAKAN'A TEPKİ

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, UEFA'nın, milli futbolcu Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açmasına ilişkin, "Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa'da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır." ifadesini kullandı.

"IRKÇILIK VE FAŞİZM ARAYANLARIN AVRUPA'DAKİ SEÇİM SONUÇLARINA BAKSIN"

  • Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
"Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın, milli futbolcumuz Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA'nın başlattığı soruşturma kabul edilemez. Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa'da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır." 

ALMAN BAKAN NE DEMİŞTİ?

  • Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın, Merih Demiral'ın gol sevincini paylaşarak şu ifadeleri kullanmıştı:
  • "Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez.
  • UEFA'nın konuyu araştırıp yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz."

Ahtapot musun, örümcek misin? Fenerbahçe'den 3 Temmuz paylaşımı Arda Güler: "Avusturya'dan intikam aldık" Avusturya zaferini göbek atıp kutladılar