Fenerbahçe Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, kupayı kazanarak 9 yıllık hasretini gidermek istiyor. Başakşehir ise iki kez final oynadığı kupayı kazanarak ilk defa müzesine götürmenin peşinde. Peki, Türkiye Kupası finali Fenerbahçe Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

61. Türkiye Kupası, Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında yarın İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda yapılacak final maçıyla sahibini bulacak. Fenerbahçe 7. kez, Başakşehir ilk kez kazanmayı amaçlıyor. Peki, Fenerbahçe Başakşehir kupa final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

FENERBAHÇE BAŞAKŞEHİR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Başakşehir, 11 Haziran Pazar günü İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda karşılaşacak. 20.45'te başlayacak final maçında Atilla Karaoğlan görev alacak.

Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ile Mehmet Emin Tuğral üstlenecek. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.

Final mücadelesi ATV'den yayımlanacak.

Fenerbahçe Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Resim : 1

FENERBAHÇE 11 KEZ FİNALDE KAYBETTİ

Finalistlerden Fenerbahçe, daha önce finalde kupayı en fazla kaybeden takım olarak dikkati çekiyor.

Organizasyonda daha önce 17 kez final oynayan sarı-lacivertli takım, 6 kez mutlu sona ulaşırken, 11 kez de kupayı rakiplerine kaptırdı.

Fenerbahçe, finalde 5 kez Galatasaray, 3 kez Beşiktaş, birer kez de Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Akhisarspor'a kaybetti.

Türkiye Kupası'nda ayrıca Altay 7 kez finale çıkıp 2 kez, Bursaspor da 6 kez final oynayıp sadece bir kez kupanın sahibi olabildi.

Fenerbahçe Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Resim : 2

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR OYNADIĞI İKİ FİNALİ DE KAYBETTİ

Medipol Başakşehir, daha önce iki kez finalde mücadele etmesine rağmen kupaya ulaşamadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ismiyle mücadele ettiği 2010-2011 sezonunda finalde Beşiktaş'a penaltılar sonucunda mağlup olan turuncu-lacivertli takım, 2016-2017 sezonunda da Konyaspor'a aynı şekilde yenildi.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, final karşılaşmasında 4 oyuncusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde düğünleri olması gerekçesiyle Joshua King ile Miguel Crespo zorlu finalde yer almayacak.

Sakatlığı bulunan Lincoln Henrique'nin yanı sıra tedavisine devam edilen Altay Bayındır da Medipol Başakşehir'e karşı forma giyemeyecek.

Fenerbahçe Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Resim : 3

BAŞAKŞEHİR AVRUPA’YA GİDEBİLMEK İÇİN KUPAYI KAZANMASI GEREKİYOR

Fenerbahçe ile kupa mücadelesi verecek Medipol Başakşehir, Avrupa’ya gidebilmek için kupayı kazanmak istiyor.

Gelecek sene Avrupa'da yer almayı hedefleyen Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılmak için yarınki kupa finalini kazanmak zorunda.

Ligi 2. sırada tamamladığı için UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazanan Fenerbahçe’nin kupayı kazanması halinde ise ligi 4. sırada tamamlayan Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi'ne katılacak.

EN ÇOK KUPA KAZANAN TEKNİK ADAMLAR

Teknik direktör olarak en çok Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan isimler Ahmet Suat Özyazıcı, Gündüz Kılıç, Fatih Terim ve Aykut Kocaman.

Özyazıcı, Trabzonspor ile 1977, 1978 ve 1984'te, Gündüz Kılıç, Galatasaray ile 1963, 1965 ve 1966'da, Fatih Terim de sarı-kırmızılı ekip ile 1999, 2000 ve 2019'da üçer kez kupayı kaldırdı. Aykut Kocaman ise 2011 ve 2012'de Fenerbahçe, 2017'de de Atiker Konyaspor ile mutlu sona ulaştı.

Bu arada, yabancı teknik adamlar içinde Beşiktaş'ın başında İngiliz Gordon Milne 1989 ve 1990'da, Fransız Jean Tigana da 2006 ve 2007'de kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Fenerbahçe Başakşehir FK
Beşiktaş'tan Wout Weghorst sürprizi Galatasaray'da başkanlık süresi 2 yıla indirildi UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde hazırlıklar tamamlandı Ziraat Türkiye Kupası Finali yarın!