Türkiye Çekya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Muhtemel ilk 11'ler, maç canlı yayın

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te bu akşam Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Grubu ikinci bitirmek ve son 16'ya kalmak isteyen millilerimiz, Çekya'yı yenmesi ya da berabere kalması gerekiyor. Peki, Türkiye Çekya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte canlı yayın kanal bağlantısı ve muhtemel ilk 11'ler...

Türkiye Çekya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Muhtemel ilk 11'ler, maç canlı yayın

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında Türkiye, bu akşam Çekya ile karşı karşıya geliyor. Grupta 3 puana sahip milliler, gruptan ikinci çıkıp son 16 turuna kalmak istiyor. Ay-yıldızlı ekibe son 16 turuna yükselmesi için 1 puan yeterli olacak. Peki, Türkiye Çekya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak? Türkiye Çekya maçı canlı yayını, muhtemel ilk 11'leri...

TÜRKİYE ÇEKYA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Türkiye, üçüncü sınavını Çekya karşısında verecek. Hamburg'daki Volkspark Stadı'ndaki maç, TSİ 22.00'da başlayacak. Türkiye ile Çekya arasındaki karşılaşmada, Romanya'dan hakem Istvan Kovacs düdük çalacak. A Millilerin maçı TRT 1'den canlı yayınlanacak.

F GRUBUNDA SON DURUM

Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen ay-yıldızlı ekip, ikinci maçında ise Portekiz'e 3-0 mağlup oldu.

Turnuvaya 2-1'lik Portekiz yenilgisiyle başlayan Çekya ise ikinci maçında Gürcistan ile 1-1 berabere kaldı.

F Grubu'nda 6 puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye'ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi.

Grupta, Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1'er puana sahip.

GRUP İKİNCİLİĞİ İÇİN 1 PUAN YETERLİ

A Milli Futbol Takımı'na grup ikinciliği için 1 puan yeterli olacak. Ay-yıldızlı ekip galibiyet ya da beraberlik halinde grubu ikinci sırada tamamlayacak ve diğer maçın sonucuna bakmaksızın adını son 16 turuna yazdıracak.

Milli takımın, Çekya karşısında mağlup olması halinde ise grup üçüncülüğü için Gürcistan'ın Portekiz karşısında puan kaybı yaşamasını bekleyecek. Oluşacak böyle bir tabloda Türkiye, 6 grubun en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerse yine bir üst tura yükselme şansına sahip.

Milli takımın yenilgisi halinde, Gürcistan da kazanırsa ay-yıldızlı ekip grubu son sırada tamamlayarak elenecek.

Milli Takım grubu 2. sırada tamamlarsa Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın ilk sırada yer alma şansının sürdüğü D Grubu'nu lider bitiren takımla eşleşecek.

Türkiye en iyi dört 3'üncüler arasına girmesi halinde ise B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile eşleşecek.

TÜRKİYE, ÇEKYA İLE 12. KEZ KARŞILAŞACAK

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) üçüncü maçını yapacağı Çekya ile 12. kez karşı karşıya gelecek.

Türk Milli Futbol Takımı, Çekya ile 7'si özel, 4'ü resmi olmak üzere 11 kez karşılaştı. Bu müsabakalarda takımlar beşer kez galip gelirken, bir kez berabere kaldı.

Bu maçlarda 15 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 21 gol gördü.

MUHTEMEL İLK 11'LER

Czechia: Staněk; Holeš, Hranáč, Krejčí; Coufal, Souček, Barák, Provod, Douděra; Hložek, Chytil
Kart cezası sınırında olanlar: Coufal, Holeš, Jurásek, Provod, Schick, Souček

Türkiye: Altay Bayındır; Mert Müldür, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Ferdi Kadıoğlu; İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu; İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Kenan Yıldız; Barış Alper Yılmaz
Oynaması şüpheli olan: Abdülkerim Bardakcı
Kart cezası sınırında olanlar: Samet Akaydin, Hakan Çalhanoğlu, Zeki Çelik

Dzeko'nun yerine Morata! F.Bahçe'ye dünya yıldızı A Milli Takımımız gruptan nasıl çıkar? İşte o hesaplar... Galatasaray'ın 50 milyon euro'luk planı! Zaniolo, Kerem, Ziyech... Türkiye-Çekya maçının muhtemel 11'leri