Trabzonspor yenilgisi sonrası flaş sözler! "Beşiktaş Türkiye'nin en kötüsü"

Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Trabzon'daki zorlu mücadeleyi ev sahibi ekip 3-0'lık skorla kazanmayı bildi. Spor yazarları, haftanın en kritik derbisini değerlendirdi. İşte o yorumlar...

Trabzonspor yenilgisi sonrası flaş sözler! "Beşiktaş Türkiye'nin en kötüsü"

Uğur Meleke: TEKNİK ADAMLARIN İMZA ATTIĞI BİR AKŞAM

Trabzon'da farkı belirleyen teknik adam kararlarıydı. Şenol Güneş’in sol bekte (orijini o bölge olmayan) Onur, önünde de (net bir pozisyonu olmayan, çok yönlü ama klasik bir sol açık diyemeyeceğin) Rebic'le başlamasının faturasını oradan üretilen gollerle ödedi Beşiktaş. İlk gol öncesi Mendy topu orada kazandı. İkinci gol öncesi de Visca faulü... Şenol Güneş, takımı Sivas önünde 2-0 galipken, ipler kopmuşken önce Zaynutdinov’u sola koymuş, sonra da Rebic’i oraya alıp Kazak futbolcuyu sağa kaydırmıştı. Tabii 2-0 olmuş Sivas maçında pozisyonlarla bu kadar oynamakla, Trabzon’da müsabakaya başlamak farklı şeyler. (HÜRRİYET)

Trabzonspor yenilgisi sonrası flaş sözler! "Beşiktaş Türkiye'nin en kötüsü" - Resim : 1

Ali Gültiken: CAN ACITAN YENİLGİ

Santrforun varsa oyun dengen var… Yoksa oyun her zaman aksak kalıyor. Onuachu'nun varlığı Trabzonspor'da her şeyi değiştirdi. Diğer tüm oyuncular iş yapar hale geldi. Topu tutabilen, rakibe sıkıntı çıkarabilen, yüksek toplarda ciddi hakimiyet sağlayan bir futbolcu olarak maçın dengesini altüst etti. Beşiktaş'ın 'Oyun temposunu kontrol edeyim, pas trafiğini düşürüp, kendi planımı sonra uygularım' düşüncesi, Onuachu duvarına çarptı. Beşiktaş'ta 'Aboubakar yoksa oyun da yok skor da yok' görüntüsü hiç hoş değil. Beşiktaş kendi içinde oyunu belli bir seviyede tutacak süreci oluşturmalı. Trabzonspor kadro eksiklerini yeni tamamlasa da doğru bir oyunla zorlukları aşabildi. (SABAH)

Trabzonspor yenilgisi sonrası flaş sözler! "Beşiktaş Türkiye'nin en kötüsü" - Resim : 2

Ahmet Çakar: BEŞİKTAŞ'TA PROBLEM ÇOK BÜYÜK

Beşiktaş, Trabzon'da darmadağın oldu. Futbol adına ne oynadılar derseniz, hiçbir şey… Masuaku, Muleka ve Aboubakar'ın olmayışı yanlış 11'di. İkinci yarı Şenol Güneş bu değişiklikleri yapmak zorunda kaldı. Beşiktaş oyunun hakimi olduğu dakikalarda Trabzonspor, Onuachu ile öne geçti. Tam bir defans yerleşim hatası.

2. golse Bakasetas'ın frikikten iğne deliğinden geçirip attığı gol. Bu golde hem baraj hatası hem de kaleci Mert'in yanlışı var. Beşiktaş takım savunmasını Türkiye'de en kötü uygulayan ekiplerin başında geliyor. Üstelik dün gece hücum da edemediler.

Trabzonspor yenilgisi sonrası flaş sözler! "Beşiktaş Türkiye'nin en kötüsü" - Resim : 3

İlk isabetli şut Ghezzal tarafından 82'de atıldı. Trabzon toparladı, Beşiktaş'ta ise problemler büyüyerek devam ediyor. Volkan Bayarslan iyi yönetti gibi görünen maçta fazla faul ve kart hatası yaptı. Sonuca etkisi olmadı ama Volkan'ı dün çok konsantre göremedim. (SABAH)

Trabzonspor yenilgisi sonrası flaş sözler! "Beşiktaş Türkiye'nin en kötüsü" - Resim : 4

Ali Ece: YÖNETİMİN ESERİ

Bir kere söz verdim, arkasında durmaya devam ediyorum: Herhangi bir maçta Necip stoperde hata yapıyorsa Necip’e kızmıyorum, Necip yerine sağlam bir lider stoper almayan yönetimin kabahati. Trabzonspor transferin son günlerinde Onuachu, Pepe, Mendy gibi tam ihtiyacı olan cinsten oyuncular aldı. Beşiktaş Yönetimi ise takımın ihtiyacı olan ne hemen oynayabilecek sağlam bir lider stoper, ne Talisca-Coutinho tipi bir ekstra gol-asist katkısı yapabilecek 10 numara, ne de Masuaku’ya gerçekten alternatif olabilecek bir sol ayaklı bek aldı. Trabzonspor’u, bu kadar kısa sürede Galatasaray karşısındaki kötü takım performansından sonra takımı doğru takviyeler ile düzelten yönetimini kutlarım. Beşiktaş Yönetimi’ne ne desem, yazsam az kalır! (FANATİK)

Trabzonspor yenilgisi sonrası flaş sözler! "Beşiktaş Türkiye'nin en kötüsü" - Resim : 5

Erman Toroğlu: FARK DAHA DA FAZLA OLABİLİRDİ

Trabzonspor-Beşiktaş maçı; herkesin merak ettiği maç… Çünkü Beşiktaş, fazla oynamadan maçları kazandı. Trabzonspor da maalesef istenilen Trabzonspor değildi ilk haftalarda. Trabzonspor seyircisi, tekmeye kafa sokan, pres yapan, çabuk hücuma çıkan, yani gönülden ve damardan futbol oynayan takımı ister.

Trabzonspor yenilgisi sonrası flaş sözler! "Beşiktaş Türkiye'nin en kötüsü" - Resim : 6

Özellikle ilk yarıda Trabzon seyircisinin istediği bir takım vardı. Beşiktaş 2. yarıda tepki göstermedi, gösteremedi. Oyuncu değişikliklerinde bile Trabzonsporlu oyuncular oyun şekillerini değiştirmedi. Giren, çıkanı aratmadı. Fark, daha da açık olabilirdi.

Düşünün Beşiktaş'ın Trabzonspor kalesine giden ilk şutu, 82. dakikada. Bilmiyorum size maçı uzun uzun anlatmaya gerek var mı? Beşiktaş dün gece kötü değildi, çok kötüydü. Trabzonspor eğer böyle devam ederlerse ligin üst tarafında kalırlar ve heyecan verirler.

Trabzonspor yenilgisi sonrası flaş sözler! "Beşiktaş Türkiye'nin en kötüsü" - Resim : 7

Trabzonspor Beşiktaş JK
Taha Akgül bronz madalya aldı Dev maçı Trabzonspor kazandı Gol düellosunda kazanan F.Bahçe Monaco uzatmalarda galibiyeti kaçırdı