TFF yeni yabancı kuralını açıkladı! Sahada kaç yabancı olacak?

Son dakika... TFF yeni yabancı kuralını açıkladı. Buna göre yabancı sayısı 14'te 12'ye düşürülecek ve gelecek 3 sezon için geçerli olacak. Daha sonraki 2 sezon ise yabancı sayısı 11'e inecek. İlk 11'de ise yabancı sınırı olmayacak, kulüpler sahaya 11 yabancı oyuncuyla çıkabilecek.

TFF yeni yabancı kuralını açıkladı! Sahada kaç yabancı olacak?

Son dakika... Türkiye Futbol Federasyonu, merakla beklenen yabancı kuralını açıkladı. Alınan karara göre; gelecek 3 sezon geçerli olmak üzere yabancı sayısı 14'ten 12'ye düşürülecek.

TFF yeni yabancı kuralını açıkladı! Sahada kaç yabancı olacak? - Resim : 1

3 sezonun ardından gelecek 2 sezon ise bu sayı 11'e inecek. Böylece 5 yıllık planlama yapılmış oldu.

Merak edilen bir başka konu ise ilk 11'de sahaya kaç yabancı oyuncu çıkabileceğiydi. Şu an en fazla 8 yabancı oyuncu ilk 11'de yer alabiliyor.

TFF yeni yabancı kuralını açıkladı! Sahada kaç yabancı olacak? - Resim : 2

Federasyonu bu kuralı da değiştirerek sınırı kaldırdı. Kulüpler sahaya 11 yabancı oyuncu ile çıkabilecekler. 

Yapılan açıklama şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2024-2025 sezonundan itibaren 5 sezonluk projeksiyonla uygulanacak Süper Lig Oyuncu Uygunluğu detaylarını kararlaştırdığı toplantısında aşağıdaki kararları almıştır:

1) 2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A Takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısı 14'den 12'ye, takip eden sonraki iki sezonda ise 11'e düşürülmüştür. Maç günü listesinde sınırlama olmayacaktır.

2) A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısı kulüplerin transfer bütçelerini daha verimli kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 30'dan 26'ya düşürülmüştür.

YERLİ AKADEMİLERDEN YETİŞTİRİLEN OYUNCU ZORUNLULUĞU GETİRİLECEK

3) Kulüp A Takım listesine yazılacak A Millî Futbol Takımımızda oynamaya uygun 14 futbolcudan ilk üç sezonda en az 2'sinin, sonraki iki sezonda en az 3'ünün kulüp akademisinden yetiştirilmiş olması zorunluluğu getirilmiştir.

4) Kulüp akademisinden yetişmiş oyunculara ek olarak beş sezonda da A Millî Futbol Takımımızda oynama uygunluğu bulunan 14 futbolcudan en az 5'inin ise yerli akademilerde yetişmiş olması zorunluluğu da getirilmiştir.

YERLİ OYUNCU OYNATANA TEŞVİK VERİLECEK

5) 2024-2025 sezonundan itibaren yabancı uyruklu futbolcu transferlerinden alınacak fon bedellerinin büyük bir bölümü A Millî Futbol Takımımızda oynama uygunluğu bulunan futbolcu oynatan kulüplere Federasyonumuzca "yerli futbolcu teşvik fonu" olarak ödenecektir.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 2024-2025 sezonundan itibaren 5 sezonluk projeksiyonla uygulanacak Süper Lig Oyuncu Uygunluğu kararlarının detaylarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bonucci sonrası Krunic de tamam! Milan duyurdu Atletico zaferi sonrası konuştu! "Hayallerimin başındayım" Dzeko ve arkadaşları böyle istedi! Galatasaray'da Sacha Boey şoku!