TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den yabancı açıklaması! 9+2 olacak mı?

Süper Lig'de 8+3 olan yabancı kuralının değişeceği ve yeni sistemin 9+2 olacağı iddia edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve mevcut kuralın devam edeceğini söyledi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den yabancı açıklaması! 9+2 olacak mı?

TFF geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Trendyol Süper Lig'de 2023-24 sezonunda 8+3 kuralının uygulanacağını duyurmuştu.

Öte yandan sosyal medyada kuralın 9+2 şeklinde revize edileceğine dair iddialar yer almıştı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den yabancı açıklaması! 9+2 olacak mı? - Resim : 1

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'DEN 9+2 CEVABI

Söylentilerin büyümesinin ardından konuyla ilgili TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den açıklama geldi.
Sabah Gazetesi'ne konuşan Mehmet Büyükekşi 9+2 iddialarını yalanladı ve "Kesinlikle öyle bir durum yok" ifadelerini kullandı.

SÜPER LİG'İN 2023-2024 SEZONUNDA YABANCI KURALI NASIL OLACAK?

TFF yaklaşık 2 ay önce Trendyol Süper Lig'in 2023-24 sezonunda uygulanacak yabancı kuralıyla ilgili açıklama yayımlamıştı.

TFF'den yapılan duyuruda, "2023-2024 futbol sezonunda Süper Lig'de kulüpler, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, müsabaka isim listesi ve A Takım listesine en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu yazabileceklerdir" ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş JK
"Muslera benim için büyük şanstı" Filenin Sultanları'na özel anons! "Türk kadınının gücünü..." Efes'ten ayrılan Vasilije Micic NBA'de Elif Berfin Altun Türkiye rekoru kırdı