TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaşlıları kızdıracak stat sözleri!

Türkiye ile İtalya, EURO 2032'yi ortaklaşa düzenleyecek. Ülkemiz adına son derece önemli olan bu organizasyon 5 statta oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu, 10 stadyumu UEFA'ya bildirildi ve 2026 yılında bu 10 stattan 5'i turnuvaya ev sahipliği yapacak. Federasyonun bildirdiği listede Beşiktaş Stadı'nın olmaması dikkat çekerken, siyah-beyazlılardan göndermeli bir paylaşım gelmişti. Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaş camiasını kızdıracak bir açıklama geldi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaşlıları kızdıracak stat sözleri!

EURO 2032'yi İtalya ile ortaklaşa düzenleyeceklerini ifade eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, organizasyonun Türkiye'ye verilmesinin önemini dile getirdi. Büyükekşi, Beşiktaş'ın stat göndermesine de cevap verdi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaşlıları kızdıracak stat sözleri! - Resim : 1

"BU BİR İSTANBUL ŞAMPİYONASI DEĞİL"

UEFA'da yapılan sunumda bildirilen statlar içerisinde Beşiktaş Stadyumu'nun olmaması hakkındaki eleştirilerle ilgili de konuşan Büyükekşi, şunları söyledi: Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kale arkaları, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla büyütülecek ve 80 bin kişilik olacak. Stat tartışmalarına girmeyi doğru bulmuyorum.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaşlıları kızdıracak stat sözleri! - Resim : 2

Biz başvuruda bulunduğumuzda 10'ar stat bildirmiştik. Bu stat sayısı 5'e düşecek. Bu da 2026 yılında yapılacak. Bugünden bunları konuşup suyu bulandırmanın manası da yok amacı da yok. 38 tane stadımız var. Bildirdiklerimizden de eleme yapmak zorundayız, belki bunları değiştirebiliriz. İstanbul'dan da belki stat sayısı 1'e düşecek.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaşlıları kızdıracak stat sözleri! - Resim : 3

Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz. Burada UEFA'nın kriterleri var, en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmemiz gerekiyor. Bu statlarda yapılacak maçların gelirleri ne kulüplere ne de TFF'ye gidecek. Dediğim gibi sadece 5 stat olacak. Bu bir İstanbul şampiyonası değil, Türkiye'de yapılacak bir organizasyon. Bu konuda polemik oluşturmak doğru değil. 2026'nın sonunda statlar belli olacak, orada da polemik olmaması lazım. Gönül ister ki 30 şehrimizde 30 statta yapabilsek.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaşlıları kızdıracak stat sözleri! - Resim : 4

SÜPER KUPA NEREDE OYNANACAK?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da gerçekleştirilmesinin gündeme gelmesi hakkında da konuşan Büyükekşi, "Suudi Arabistan ve Abu Dabi ile görüştüğümüzü daha önce söyledim. Anlaştığımız takdirde olabilir. Ama bu Türkiye Futbol Federasyonunun kendi başına yaptığı bir çalışma değil.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaşlıları kızdıracak stat sözleri! - Resim : 5

Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin başkanlarından olur aldığımız bir çalışma. Anlaşırsak bu iki kulübümüzün rızasıyla yapılacak anlaşmayı kamuoyuna açıklayacağız. Henüz bir anlaşma yok. Olursa zaten ilk ağızdan bizden duyacaksınız, yetkisi olmayan kişilerin yaptığı açıklamalara itibar etmeyin." diyerek sözlerini tamamladı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaşlıları kızdıracak stat sözleri! - Resim : 6

Beşiktaş JK Galatasaray Fenerbahçe
4 büyüklerin toplam borcu 30 milyar lira Nelsson'dan flaş ifadeler! "G.Saray'ı reddettim ve..." Fenerbahçe'de 16'da 16'nın sırrı ortaya çıktı Galatasaray'a yeni isim sponsoru