Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı

Son dakika... Türkiye Futbol Federasyonu, Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın Halil Umut Meler'i yumruklamasının ardından ligleri süresiz olarak ertelemişti. TFF bugün toplandı ve konuyu karara bağladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm lig maçlarının 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını açıkladı.

Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı

Son dakika... Halil Umut Meler'in yumruklanması sonrası Süper Lig dahil tüm ligler süresiz ertelenmişti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, liglerin geleceğine dair açıklamalarda bulunuyor... 

Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı - Resim : 1

LİGLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle...

Halil Umut Meler bizim için sadece iyi bir hakem değil, uluslararası arenada gurur kaynağımız, iyi bir aile babası ve iyi bir insan. Yaşananlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Hakemlik müessesesine yapılacak hiçbir saldırıya izin vermeyeceğiz.

Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı - Resim : 2

PFDK gereğini yaparak perşembe günü kararını açıklayacaktır. Disiplin talimatlarımızda da devre arasında değişiklikler yapacağız. Hak mahrumiyeti ve para cezasına ek yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz. Hakemlik müessesesine yapılacak hiçbir saldırıya ve orantısız baskıya izin vermeyeceğiz.

Bugün aldığımız karar ile 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacaktır. Bu hafta oynanması gereken maçları 10 Ocak'ta oynatacağız.

FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ NE ZAMAN OYNANACAK?

Bu hafta yapılması gereken maçlar 10 Ocak'a ertelenirken, 19 Aralık itibaren ligin 17’nci hafta maçları oynanacak. Bu kararla ligin 18’inci haftasındaki Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin tarihi (24 Aralık) değişmemiş oldu.

Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı - Resim : 3

ANKARAGÜCÜ CEZA ALACAK MI?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Ankaragücü'nün ligdeki durumu hakkında bilgi verecek misiniz?" şeklindeki soruya, "TFF'nin kurulları var. PFDK ve Tahkim Kurulu... TFF Hukuk Kurulu Başkanı her hafta maçlar oynandıktan sonra ceza kuruluna sevkler yapıyor. Dün de gerekli sevkler yapıldı. TFF'nin bu konuda bir karar yetkisi yok. Yetki, bağımsız olan PFDK'da. Onlar da yarın da toplanacak. Karar, perşembe günü de açıklanacaktır." şeklinde cevap verdi.

halil umut meler

"FARUK KOCA BÖYLE BİRİ DEĞİLDİ"

Faruk Koca'nın yumruklu saldırısı hakkında konuşan Mehmet Büyükekşi, "Faruk Başkanımızı uzun yıllardır tanıyoruz. Bir sağlık durumu mu oldu, ne oldu bilmiyoruz. Bizim konumuz şu an bu değil. Konu adalete gitmiştir ve adalet gerekeni yapmıştır. Nasıl mahkemelere bir bakan, cumhurbaşkanı müdahale edemiyorsa, biz de PFDK'ya müdahale edemeyiz. Onlar karar verecektir. Bir düzeltme yapılacaksa da Tahkim Kurulu yapacaktır. Benim bu konuda bir şey söylemem yanlış olur." dedi.

halil umut meler

İSTİFASI SORULDU

Mehmet Büyükekşi, bazı kulüplerin istifasını istediğine yönelik iddiaların sorulması üzerine şunları söyledi: Biz iddialar üzerine iş yapmıyoruz. Böyle şeylerle uğraşmaya gerek yok. Lütfen pozitif olun. Olumsuz şeylerle, dedikodularla uğraşmayın. Biz görevimizin başındayız. Biz buraya iş yapmaya geldik. O zaman ben de şöyle sorayım: Siz dışarı çıksanız size araba çarpsa ne olur? Böyle şeylerle uğraşmaya gerek yok. Hurafelerle uğraşmayın lütfen.

Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı - Resim : 6

Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş JK Trabzonspor
Fenerbahçe 266. sınavda! Konuk Spartak Trnava Beşiktaş'ta 12 eksik! Lugano kamp kadrosu açıklandı Beşiktaş Avrupa defterini kapatıyor G.Saray'ın Devler Ligi macerası 12 maç sürdü