Süper Kupa ne zaman 2023? Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maç tarihi belli oldu mu?

Süper Kupa 2023'de Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu karşılaşacak. Süper Ligi şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe, 2023 Süper Kupa finalinde karşılaşacak. Peki, Süper Kupa finali ne zaman?

Süper Kupa ne zaman 2023? Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maç tarihi belli oldu mu?

Lig şampiyonu ile kupa şampiyonunu karşı karşıya getiren Süper Kupa finali heyecanla bekleniyor. 2023 Süper Kupa finalinde Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Sezon öncesinde oynanacak Süper Kupa finali, büyük önem taşıyor.

SÜPER KUPA FİNALİ NE ZAMAN?

Türkiye'de lig şampiyonu ile kupa şampiyonunu karşı karşıya getiren bir organizasyon ilk kez 1965-66 sezonunda organize edildi. 50. kez düzenlenecek Süper Kupa maç tarihi henüz belli değil.

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ın karşılaşacağı TFF Süper Kupa finalinin Ağustos ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.

Geçen yıl Süper Kupa finali 30 Temmuz'da yapılmıştı.

SÜPER KUPA İSTATİSTİKLERİ

49 kez düzenlenen Süper Kupa'ya en çok katılan takım olan Galatasaray (25 kez), kupayı müzesine 16 kez götürerek en çok kazanan takım unvanını da koruyor.

Kupayı üst üste en çok kazanan takım ise 5 kez ile Trabzonspor.

Fatih Terim, 5 kez Galatasaray ile kupayı en çok kazanan teknik direktör konumunda.

Beşiktaş ise 7 kez üst üste katılma rekoruna sahip.

Fenerbahçe Galatasaray
Arda Güler seçimini yaptı Jesus Fenerbahçe'nin 2 yıldızını istiyor 760 bin euro'luk alacağını bırakıp gitti Trabzonspor kamp için Slovenya'ya gitti