SÜPER KUPA FİNALİ HANGİ KANALDA? Galatasaray Fenerbahçe kupa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

Futbolda gözler Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalinde. Geçen yılın lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupasını kazanan Fenerbahçe, Süper Kupa için Suudi Arabistan'da karşılaşacak. Peki, Galatasaray Fenerbahçe kupa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

SÜPER KUPA FİNALİ HANGİ KANALDA? Galatasaray Fenerbahçe kupa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Normalde sezon öncesinde oynanması gereken maç ileri tarihe atanmıştı. TFF, maçın Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verdi. Futbolseverler, yarın oynanacak Galatasaray Fenerbahçe kupa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda merak ediyor.

GALATASARAY FENERBAHÇE KUPA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu sarı-Fenerbahçe, yarın (29 Aralık 2023 Cuma) Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılacak Turkcell Süper Kupa maçında karşılaşacak. Al-Awwal Park'ta (Kral Suud Üniversitesi Stadyumu) yapılacak maç, TSİ 20.45'te başlayacak. Maç ATV'den yayınlanacak.

EZELİ REKABETTE 399. RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe, yarın 399. kez karşı karşıya gelecek. 114 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin 148-127 üstünlüğü bulunuyor. İki takım, beş gün önce derbi maçında karşılaşmış ve 0-0 berabere kalmıştı.

GALATASARAY'DA 2 EKSİK

Sakatlığı bulunan Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez ile göğüs kası yırtılması nedeniyle ameliyat edilen Sergio Oliveira, yarınki karşılaşmada sahadaki yerini alamayacak.

FENERBAHÇE'DE FRED OYNAYABİLECEK

Sarı-lacivertli takımda Turkcell Süper Kupa finalinde sakatlıkları bulunan Becao ve Zajc forma giyemeyecek.

Grip nedeniyle ligde oynanan Galatasaray derbisinde takımını yalnız bırakan Serdar Aziz, İsmail Kartal'ın şans vermesi durumunda sahada olacak.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fred, Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya çıkacak. Mondihome Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından 3 maç ceza alan Brezilyalı oyuncu, cezasını ligde çekeceği için Riyad'da takımdaki yerini alabilecek.

SÜPER KUPA'DA 7. RANDEVU

1965-1966 sezonundan bu yana Cumhurbaşkanlığı Kupası, Devlet Başkanlığı Kupası ve Süper Kupa adlarıyla düzenlenen organizasyon, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi 6. kez karşı karşıya getirdi.

Kazanan takımın kupa ulaştığı maçta taraflar üçer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

İki ekip arasındaki Süper Kupa maçları ve sonuçları şöyle:

1972-1973 Fenerbahçe-Galatasaray 2-1
1984-1985 Fenerbahçe-Galatasaray 1-1 (4-2 pen.)
1995-1996 Galatasaray-Fenerbahçe 3-0
2011-2012 Galatasaray-Fenerbahçe 3-2
2012-2013 Galatasaray-Fenerbahçe 1-0
2013-2014 Fenerbahçe-Galatasaray 0-0 (3-2 pen.)

 

Süper Lig'de 524 futbolcu forma giydi Trabzon'da Abdülkadir'in gol orucu devam ediyor Alperen'in 24 sayısı Rockest'a yetmedi F.Bahçe'den G.Saray'a 20 sayı fark