Sporda şiddet yasasında cezalar artacak! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu

Son dakika... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sporda şiddetin önlenmesi için yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Tunç, "Sporda şiddet yasasında cezaların artırılması için çalışma başlattık" dedi.

Sporda şiddet yasasında cezalar artacak! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu

Son dakika... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sporda şiddetin önlenmesi için yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Tunç, "Sporda şiddet yasasında cezaların artırılması için çalışma başlattık. Özellikle cezalarda caydırıcılığı sağlamak, spor sahalarında görmek istemediğimiz olayların bir daha olmaması noktasında sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunumuzda bir takım değişiklik ihtiyaçları olduğunu tespit ettik. Bu doğrultuda taslak çalışmamızı gerçekleştireceğiz." dedi.

Adalet Bakanı Tunç'un açıklaması şöyle: Sporda şiddeti teşvik eden, spor sahalarına yabancı madde sokan ve tribünlerde hakaret içeren sloganlar atan, yine basın yoluyla görüntülü veya sosyal medya aracılığıyla sporda şiddeti teşvik eden kişilere ilişkin yaptırımlar kanunda belirlenmiş.

Bu kanunun genişletilmesine ihtiyaç olduğu görülüyor. Bu kapsamda çalışma başlattık. Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair cezaların artırılmasına yönelik çalışıyoruz.

Bazı olaylarda hapis, bazılarında para cezasını gerektiren durumlar var. Tüm bunlar yeniden değerlendirilecek. Özellikle cezalarda caydırıcılığı sağlamak ve bu olayların bir daha olmaması için cezaları artırma konusunda tespitlerimizi yaptık.

G.Saraylı yıldıza flaş sözler! "Florya'da seveni yok gönderin" Fenerbahçe tur için sahne alıyor! İşte muhtemel 11'ler Lugano Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe liderlik ve tur için sahada! İşte muhtemel ilk 11'ler