Spor Basınının Acı Kaybı! Ahmet Çakır Vefat Etti

Şubat 2022’de yakalandığı beyin tümörü nedeniyle ameliyat olan Gazeteci ve köşe yazarı Ahmet Çakır, bugün vefat etti.

Spor Basınının Acı Kaybı! Ahmet Çakır Vefat Etti

TSYD’de 2000-2002 arasında başkan yardımcısı, 2009-2012 döneminde ise genel sekreter olarak görev yapan, 15’i futbolla ilgili 2’si de edebiyat olmak üzere 17 kitabı bulunan, Şubat 2022’de yakalandığı beyin tümörü nedeniyle 19 Nisan 2022’de ameliyat olan Gazeteci ve köşe yazarı Ahmet Çakır, vefat etti.

Spor Basınının Acı Kaybı! Ahmet Çakır Vefat Etti - Resim : 1

7 yaşından beri top oynayan Ahmet Çakır, Meslekle ilgili pek çok ödülü bulunan Çakır 2 kez yılın gazetecisi ödülü aldı, spor basınında Türkçeye en iyi kullanan yazar seçilmişti.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi yayınladığı başsağlığı mesajında; “Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı üyemiz Ahmet Çakır’ı kaybettik. Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verildi. TSYD ayrıca merhumun cenazesiyle ilgili bilginin kısa süre içinde paylaşılacağı aktarıldı.

 AHMET ÇAKIR KİMDİR?

1952’de Kastamonu’da doğdu. 1960’ta ailesiyle İstanbul’a geldi. 1974’te TRT İstanbul Radyosu’nda çalışmaya başlayan Çakır, 1982’de Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Günaydın, Hürgün, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah-Fotomaç ve Radikal gazetelerinde çalıştı.

Spor Basınının Acı Kaybı! Ahmet Çakır Vefat Etti - Resim : 2

Bilardoda altın madalya Derbide kazanan yok Fenerbahçe kazanmaya devam ediyor İşte Fenerbahçe'nin ilk 11'i