Son Dakika spor haberleri... UEFA, Juventus'u Konferans Ligi'nden men etti

Son Dakika spor haberleri... UEFA, Serie A'yı 7. bitiren Juventus'u Konferans Ligi'nden men etti. 2006 yılında, gündeme geldiği Calciopoli şike skandalının ardından tekrardan usulsüzlük ile gündeme gelen Torino ekibinin yerine Konferans Ligi'ne ligi 8.sırada bitiren Fiorentina katılacak.

Son Dakika spor haberleri... UEFA, Juventus'u Konferans Ligi'nden men etti

Son Dakika spor haberleri... İtalyan gazetesi La Stampa'nın haberine göre UEFA, daha öncesinde 15 puan silme cezası alarak Serie A'yı 7.sırada bitiren Juventus'u Konferans Ligi'nden men etti. Torino ekibi yerine, ligi 8.sırada bitiren Fiorentina, Konferans Ligi'ne katılacak.

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?

2006 yılındaki Calciopoli şike skandalından dolayı hem Avrupa'dan men edilen hem de Serie A'dan düşürülme cezası alan Juventus, tekrardan bir yaptırım ile karşı karşıya.

Son Dakika spor haberleri... UEFA, Juventus'u Konferans Ligi'nden men etti - Resim : 1
Calciopoli skandalı

2019-2021 yılları arasında Juventus, Finansal Fair Play'i dengede tutabilmek için birçok transferde mali usulsüzlük yapmıştı. Aralık 2022 tarihinde ise Torino ekibinde Yönetim Kurulu Başkanı Agnelli başta olmak üzere birçok yönetici istifa etmişti. Bu gelişmelerle birlikte Juventus, Nisan 2023'te 15 puan silme cezasıyla karşı karşıya kalmıştı. Bugün yaşanan son gelişme de bu olaylara paralel olarak gerçekleşti.

Son Dakika spor haberleri... UEFA, Juventus'u Konferans Ligi'nden men etti - Resim : 2
Juventus Yönetim Kurulu

La Stapma'nın haberine göre UEFA, Juventus'u Konferans Ligi'nden men etti. Torino ekibi yerine ligi 8.bitiren Fiorentina Avrupa Kupaları'na katılacak.

Serie A
TFF Tahkim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti Icardi İstanbul'a geliyor Kartal turun kapısını araladı! Adana Demirspor avantajla dönüyor