Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla mı olacak Roma mı?

Sevilla Roma maçı ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu belli olacak. Daha önce altı kez kupayı kazanan Sevilla, 7. kez mutlu sona ulaşabilecek mi? Joe Mourinho'lu Roma, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi kupasını kazanabilecek mi? Peki, Sevilla Roma maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak? İşte Sevilla Roma maçı canlı yayın bilgisi, muhtemel ilk 11'ler...

Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla mı olacak Roma mı?

UEFA Avrupa Liginde şampiyon bu akşam belli oluyor. Sevilla ile Roma, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de karşı karşıya gelecek. Jose Mourinho, kupayı kazanarak üç farklı takımla kazanan ilk teknik adam olmak istiyor. Sevilla ise 7. kez kupayı müzesine götürmenin peşinde. Büyük mücadele öncesinde futbolseverler Sevilla Roma maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda merak ediyor. Peki, UEFA Avrupa Ligi final maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak, şifresiz mi olacak? İşte detaylar...

SEVILLA ROMA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

UEFA Avrupa Ligi final maçında Sevilla ile Roma bu akşam karşılaşacak. Puskas Arena'da oynanacak Sevilla-Roma maçı TSİ 22.00'de başlayacak. İngiliz hakem Anthony Taylor'ın yöneteceği TV8'den şifresiz ekranlara gelecek.

Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla mı olacak Roma mı? - Resim : 1

SEVILLA 7. KEZ, ROMA İLK KEZ KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAK!

Kupada 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ve 2020 yıllarında mutlu sona ulaşan Sevilla, 7. şampiyonluğu için mücadele edecek.

Geçen sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde zafere ulaşan Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetimindeki Roma ise 32 yıl sonra bir kez daha finale yükseldiği UEFA Avrupa Ligi'nde ilk şampiyonluğunu hedefleyecek.

Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla mı olacak Roma mı? - Resim : 2

MOURİNHO, FİNALDE KAYBETMİYOR 

Roma'nın deneyimli teknik direktörü Jose Mourinho, kariyerinde çıktığı iki UEFA Avrupa Ligi finalinden de zaferle ayrıldı.

İlk finalini Porto'yu yönettiği 2002-2003 sezonunda Celtic ile oynayan 60 yaşındaki Mourinho, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak kariyerinin ilk Avrupa kupasına uzandı.

İkinci finaline Manchester United ile 2016-2017 sezonunda Ajax karşısında çıkan deneyimli çalıştırıcı, 2-0'lık skorla 2'de 2 yaptı.

Mourinho ayrıca, 2003-2004 sezonunda Porto, 2009-2010 sezonunda da Inter ile UEFA Şampiyonlar Ligi zaferine ulaştı.

Roma ise bu turnuvadaki tek finalini 1990-1991 sezonunda Inter'e karşı oynadı. Inter'in ilk maçı 2-0, Roma'nın rövanşı 1-0 kazandığı finalde gülen taraf Inter oldu.

SEVİLLA-ROMA MUHTEMEL 11'LER

Sevilla: Bounou, Navas, Bade, Gudelj, Telles, Fernando, Rakitic, Ocampos, Torres, Gil, En-Nesyri

Roma: Patricio, Mancini, Smalling, Ibanez, Zeki Çelik, Cristante, Matic, Spinazzola, Pellegrini, El Shaarawy, Abraham

Icardi Okan Buruk'u omuzlarına aldı Kılıçdaroğlu'ndan Galatasaray'a tebrik Ali Koç Kemal Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğraf üzerinden ti'ye alındı! 4. yıldız yine yüklenemedi! G.Saray 5. yıldıza koşuyor...