Şahika Ercümen'den tarihi başarı: Yeni Türkiye rekoru kırdı

Şahika Ercümen, Yunanistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 82 metreyle Türkiye rekoru kırdı.

Şahika Ercümen'den tarihi başarı: Yeni Türkiye rekoru kırdı

Milli sporcu Şahika Ercümen, Yunanistan'ın Kalamata şehrinde gerçekleşen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Paletsiz İp Destekli kategoride 82 metreye dalış yaparak Türkiye rekorunu egale etti.

ŞAMPİYONANIN DETAYLARI

40 ülkeden 140 sporcunun katıldığı bu önemli organizasyon, dalgıçların yeteneklerini sergilediği bir platform oldu. Şahika Ercümen, bu kategoride 82 metreye 3 dakika 10 saniyede dalış yaparak, daha önce elinde bulundurduğu 81 metrelik rekorunu geride bıraktı.

ÖZEL AÇIKLAMALAR VE DUYGUSAL MESAJLAR

Ercümen, yaptığı açıklamada bu organizasyonun yılın son etkinliği olduğunu vurgulayarak, "Dalışım için yoğun bir hazırlık sürecim oldu, sağlığımın kötü olmasına rağmen bu başarıyı elde ettiğim için mutluyum" dedi. Destek verenlere teşekkür eden Ercümen, özellikle Türkiye'de son günlerde artan kadın cinayetlerinin kendisini derinden etkilediğini ifade etti ve bu dalışını, bu sorunların sonlanması için bir mesaj olarak gerçekleştirmek istediğini belirtti.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Serbest Dalış Dünya Şampiyonası, 12 Ekim Cumartesi günü madalya töreni ile sona erecek. Ercümen'in bu tarihi rekorunun ardından gözler gelecek organizasyona çevrildi.

Milli sporcu Şahika Ercümen, Yunanistan'da düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Paletsiz...

Milli sporcu Şahika Ercümen, Yunanistan'da düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Paletsiz İp Destekli kategoride 82 metreye dalış yaparak Türkiye rekoruna imza attı.

Minik Motosikletçi Zayn Sofuoğlu, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor 2024 Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası Sonuçlandı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı belli oldu Andres Iniesta emekli oldu