Richard Rios kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide, hangi takımda oynuyor? Richard Rios futbol kariyeri

Richard Rios, Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna katmak istediği oyunculardan. Son dakika Galatasaray transfer haberlerine göre Richard Rios için sarı kırmızılılar kulübüne teklif götürdü. Peki, Richard Rios kimdir, kaç yaşında, hangi takımda, hangi mevkide oynuyor?

Richard Rios kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide, hangi takımda oynuyor? Richard Rios futbol kariyeri

Richard Ríos Montoya, 2 Haziran 2000 doğumlu, Campeonato Brasileiro Série A kulübü Palmeiras ve Kolombiya milli takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Kolombiyalı profesyonel futbolcudur.

Vegachí'de doğan Ríos, kariyerine futsal oynayarak başladı ve 2018 Güney Amerika 20 Yaş Altı Futsal Şampiyonası sırasında Flamengo'nun ilgisini çekti. Brezilya kulübüne deneme süresi için davet edildi ve iki ay sonra Flamengo onu genç takımına aldı.

Ríos, 2020 sezonunun başında, hâlâ genç takımda oynamasına rağmen, 2020 Campeonato Carioca'nın ilk maçlarında profesyonel takıma terfi etti.

Richard Rios kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide, hangi takımda oynuyor? Richard Rios futbol kariyeri - Resim : 1

21 Haziran 2021'de Ríos, Flamengo ile Aralık 2023'e kadar sözleşme uzattı ve aynı gün kulüp onun Meksika kulübü Mazatlán'a kiralandığını duyurdu. 

Eylül 2021'de dizinden sakatlanan Ríos, ancak bir sonraki Nisan ayında sahalara dönebildi. Mayıs ayında, sadece altı maçın ardından Mazatlán 1 milyon ABD doları tutarındaki satın alma maddesini kullanmamayı tercih etti ve Flamengo'ya geri döndü.

4 Ağustos 2022'de Flamengo ile olan sözleşmesini fesheden Ríos, Série B ekibi Guarani ile Aralık 2023'e kadar sözleşme imzaladı. İlk profesyonel golünü 11 Ekim'de CRB'yi kendi sahalarında 1-0 yendikleri maçta attı. 2023 sezonunda Ríos, Bugre'nin önemli bir parçası oldu.

28 Mart 2023'te Ríos, Palmeiras ile 2025'in sonuna kadar bir yıl daha opsiyonlu bir sözleşme imzaladı. Kulüp, ekonomik haklarının %60'ı için 6 milyon R$ ödedi.

Transfer sezonu ne zaman kapanıyor? 2024 yaz transfer sezonu tarihleri Filenin Sultanları neden olimpiyat açılışına katılmadı? Busenaz Sürmeneli 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında ne zaman maça çıkacak? Judoda milli sporcu Salih Yıldız çeyrek finale yükseldi