Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları açılış töreni izle: Saat kaçta, hangi kanalda?

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları başlıyor. Google'ın özel doddle ile karşıladığı Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, bu akşam açılış töreni ile başlayacak. Toplam 204 ülkeden 10 bin 500 sporcunun mücadele edeceği oyunların açılış töreninde ünlüler geçidi yaşanacak. Peki, olimpiyat açılış töreni saat kaçta, hangi kanalda?

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları açılış töreni izle: Saat kaçta, hangi kanalda?

Fransa, üçüncü kez Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapıyor. Başkent Paris'te yapılacak 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bu akşam açılış töreni yapılacak. Görkemli açılışı izlemek isteyenler Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları açılış töreni saat kaçta, hangi kanalda merak ediyor.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları açılış töreni izle: Saat kaçta, hangi kanalda? - Resim : 1

PARİS 2024 YAZ OLİMPİYAT OYUNLARI AÇILIŞ TÖRENİ SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda açılış töreni bu akşam yapılacak. 204 ülkeden 10.500 sporcu madalya için mücadele edecek. TSİ saat 20.30'da başlayacak açılış töreni TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları açılış töreni izle: Saat kaçta, hangi kanalda? - Resim : 2

AÇILIÇ TÖRENİNDE NELER YAŞANACAK?

Olimpiyat oyunlarının açılış töreni, binlerce sporcuyu taşıyan 85 geminin Sen Nehrindeki Austerlitz Köprüsü'nden hareketiyle başlayacak.

Sporcuları taşıyan gemilerin 6 kilometrelik yolculuğu Iena Köprüsü'nde son bulacak.

Açılış töreninin Sen Nehri’ndeki ayağında sporcuları taşıyanlarla beraber toplam 180 gemi veya tekne yer alacak.

Törene katılan delegasyonlar Sen Nehri'ndeki yolculukları sırasında ülkenin önde gelen tarihi ve turistik mekanları Notre Dame Katedrali, Paris Belediye binası, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçesi, Les Invalides Anıtı, Grand Palais (Büyük Saray) ve Eyfel Kulesi’nden geçecek.

Tören sırasında olimpiyat meşalesinin de elden ele dolaşması bekleniyor. Meşaleyi taşıyacak isimler arasında eski futbolcu Zinedine Zidane, rap şarkıcısı MC Solaar gibi isimler yer alıyor.

Törene katılanların yaklaşık 326 bininin Sen Nehri iskelelerinden gösterileri takip etmesi beklenirken Paris’in farklı noktalarına yerleştirilen 80 dev ekran sayesinde isteyenler töreni ücretsiz izleyebilecek.

Açılış töreninin bilet fiyatları 900 ile 2 bin 700 avro arası değişiyor.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları açılış töreni izle: Saat kaçta, hangi kanalda? - Resim : 3

TÜRKİYE'DEN 102 SPORCU KATILACAK

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 54'ü kadın, 48'i erkek toplam 102 sporcu 18 branşta temsil edecek.

Oyunlara atletizmde 16 sporcuyla katılacak Türkiye, güreşte 11, yelken, judo, boks ve yüzmede 8'er, atıcılıkta 7, tekvando ve cimnastikte 5'er, okçulukta 4, eskrim ve modern pentatlonda 2'şer, masa tenisi, badminton, bisiklet, halter ve kürekte de birer sporcu ile madalya arayacak.

Takım sporlarında Türkiye adına sadece A Milli Kadın Voleybol Takımı (13) oyunlarda mücadele edecek.

Trabzonspor, Ruzomberok'u mağlup etti Galatasaray, Elias Jelert'i açıkladı Galatasaray'da bomba transfer iddiası Fenerbahçeli isme Süper Lig'den talip!