Orkun Kökçü rekor kırdı: 120 milyon euro

Bu sezon Hollanda ekibi Feyenoord'la gösterdiği performans ile Avrupa'nın dev kulüplerini peşinden koşturan Orkun Kökçü, Benfica'ya transfer oldu. Hollanda ekibi ile yaşadığı şampiyonluğun ardından büyük bir takıma transfer olacağına kesin gözüyle bakılan Milli Oyuncu, tercihini Portekiz ekibinden yana kullandı. Bu satıştan Feyenoord kasasına 30 milyon euro gireceği öğrenildi.

Orkun Kökçü rekor kırdı: 120 milyon euro

2021-2022 sezonunda takımıyla birlikte Uefa Konferans Ligi'nde final oynayan, bu sezonda da Feyenoord formasıyla Hollanda Ligi'ni kazanan yıldız oyuncu, Avrupa'nın dev kulüplerini sıraya sokmuştu.

Gece saatlerinde Lizbon'a giden Orkun, sağlık kontrolünün ardından 5 yıllık sözleşmenin altına imza atacak.

KULÜP TARİHİNİN ZİRVESİNDE

Milli oyuncu 30 milyon euro'ya Benfica'ya transfer oldu. Orkun, kasadan çıkan bedelle birlikte Portekiz ekibinin tarihinde en yüksek bonservis bedeli ödediği 3.futbolcu oldu. İlk sırada 45 milyon euro'ya River Plate'den alınan Enzo Fernandez, devamında da 34 milyon euro bedelle Almeira'dan transfer edilen Darwin Nunez var.

Bu iki oyuncu, sonraki satışlardan verilen paralarla birlikte bahsi geçen bedellere ulaştı. Orkun Kökçü ise 30 milyon euroyla tek seferde en çok para ödenen futbolcu olarak Benfica tarihine geçti.

Ayrıca Portekiz ekibi ile Hollanda temsilcisi arasında sonraki satıştan %20 pay ile 10 milyon euro'yu aşmayacak şekilde bir bonus maddesi de mevcut.

Orkun Kökçü rekor kırdı: 120 milyon euro - Resim : 1
Orkun Kökçü, Lizbon'da

SERBEST KALMA BEDELİ DUDAK UÇUKLATTI

Benfica, Milli oyuncu ile 5 yıllık bir sözleşme imzalayacak. Kontratta 120 milyon euro'luk bir çıkış maddesi bulunmakta.

Feyenoord ile şampiyonluk yaşayan Orkun, bu sezon takım kaptanı olarak çıktığı 46 maça 12 gol ve 5 asist sığdırdı.

Fenerbahçe Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş'tan Wout Weghorst sürprizi Galatasaray'da başkanlık süresi 2 yıla indirildi UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde hazırlıklar tamamlandı