Olimpiu Morutan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Olimpiu Morutan ismi, Galatasaray transfer haberlerinde geçiyor. Sarı kırmızılı takım, kadrosuna katmak istediği Morutan için takımı Pisa ile görüşmeye başladı. Peki, Olimpiu Morutan kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi mevkide oynuyor?

Olimpiu Morutan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Galatasaray, kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarına Olimpiu Morutan ile devam ediyor. Galatasaray'ın sezon başında Serie B ekiplerinden Pisa'ya kiraladığı Morutan için görüşmelere başlandı. İşte sarı kırmızı taraftarların merak ettiği Olimpiu Morutan hakkındaki bilgiler...

OLIMPIU MORUTAN KİMDİR?

Olimpiu Vasile Moruțan, 25 Nisan 1999 doğumlu. İtalya Serie B liginde Pisa'da kiralık olarak oynuyor. Morutan, orta saha veya kanat oyuncusu olarak görev yapıyor.

Profesyonel kariyerine 2015'te Universitatea Cluj'da başlamıştır. 2016 yılında bedelsiz olarak Botoșani'ye transfer olmuştur.

2018 yılında 700 bin avro bonservis bedeli karşılığında FCSB'ye transfer olmuştur.

Moruțan, 25 Ağustos 2021 tarihinde 3,500.000€ bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'a transfer oldu.

Galatasaray, 4 Ağustos'ta Moruțan'ın Serie B takımlarından Pisa Sporting Club S.r.l. ile satın alma opsiyonlu, kiralandı.

Millî takım kariyeri

17, 19 ve 21 yaş altı millî takımlarında oynadı. Romanya U-19 millî takımında 10 maçta 5 gol, U-21 millî takımında 12 maçta 1 gol atmıştır. Haziran 2021'de A millî takıma çağrıldı.

kimdir
Visca'dan haber var! Omzu kırılmıştı... Nets rüzgarı Hawks'ı da vurdu Messi yoksa Mbappe var! Haaland atıyor City kazanıyor