Nicolas Pepe kimdir, kaç yaşında, nereli? Trabzonspor ile anlaşan Nicolas Pepe'nin futbol kariyeri

Nicolas Pepe, Trabzonspor ile transfer görüşmeleri için İstanbul'a geldi. Prensipte anlaşan Nicolas Pepe için Arsenal zamanında 80 milyon euro bonservis ücreti ödemişti. Peki, Nicolas Pepe kimdir, kaç yaşında, nereli?

Nicolas Pepe kimdir, kaç yaşında, nereli? Trabzonspor ile anlaşan Nicolas Pepe'nin futbol kariyeri

Trabzonspor ile prensipte anlaşan Nicolas Pepe, Türkiye'ye geldi. Fildişi Sahilli oyuncu, bugün yapılacak sağlık kontrolleri sonrasında imza atması bekleniyor. Arsenal'in sağ kanat oyuncusu Nicolas Pepe'ye dair bilgiler merak ediliyor. İşte Nicolas Pepe'nin futbol kariyeri...

Nicolas Pepe kimdir, kaç yaşında, nereli? Trabzonspor ile anlaşan Nicolas Pepe'nin futbol kariyeri - Resim : 1

NICOLAS PEPE KİMDİR?

Nicolas Pépé, 29 Mayıs 1995, Fransa doğumlu Fildişi Sahilli millî futbolcudur. Sağ kanat pozisyonunda görev almaktadır. Kariyerine 14 yaşına kadar Solitaire Paris Est takımında kaleci olarak başladı. Pépé üst düzey kariyerine 2012-13 sezonunda Poitiers FC ile Championnat de France Amatör 2'de (beşinci kademe) dış saha oyuncusu olarak başladı.

Pépé üst düzey kulüp kariyerine Championnat National 3 ekibi Poitiers'de başladı. 2013 yılında 18 yaşındayken Angers'e imza attı ve 2015 yılında Orléans'ta kiralık olarak bir sezon geçirdi.

Pépé, 2013'te Angers'a imza attı ve ilk sezonunu CFA 2'de yedek kulübesinde geçirdi.

Nicolas Pepe kimdir, kaç yaşında, nereli? Trabzonspor ile anlaşan Nicolas Pepe'nin futbol kariyeri - Resim : 2

Pépé, 2015-16 sezonunda Orléans kukübüne kiralık olarak verildi ve gösterdiği performas ile kulübün ligi 2. bitirmesine yardımcı oldu.

21 Haziran 2017 traihinde Ligue 1 maçının görüntülerini izleyerek beğenen Marcelo Bielsa tarafından Lille kulübüne 10 milyon € transfer ücreti karşılığında beş yıllık bir anlaşma ile transfer oldu.

2018-19 sezonunda UNFP Ligue 1 Yılın Takımı'na seçildi. O yaz, Pépé 72 milyon £ gibi kulüp rekoru bir ücret karşılığında Arsenal'e katıldı ve ilk sezonunda FA Cup'ı kazandı.

Nicolas Pepe kimdir, kaç yaşında, nereli? Trabzonspor ile anlaşan Nicolas Pepe'nin futbol kariyeri - Resim : 3

Fildişili bir ailenin çocuğu olarak Fransa'da doğan Pépé, Fildişi Sahili adına ilk maçına 15 Kasım 2016 tarihinde Fransa'ya karşı oynanan dostluk maçında çıktı. 2017, 2019 ve 2021 yıllarında Afrika Uluslar Kupası'na seçildi.

Trabzonspor
Messi'nin frikik golü, Arjantin'e kazandırdı İşte Galatasaray'ın transfere harcadığı para! Tam 150 milyon euro Fredrik Midtsjö resmen Pendikspor'da! İşte maliyeti Filenin Sultanları'ndan 'ne kadar prim istersiniz' sorusuna tarihi cevap!