Mustafa Denizli'den sonra ilki başardı! Ne Fatih Terim ne Şenol Güneş, Okan Buruk tarihe geçti

SON DAKİKA... Galatasaray'ı 23. şampiyonluğuna ulaştıran Okan Buruk, kendi adını da Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırdı. 2019-2020 sezonunda Başakşehir'i şampiyon yapan Buruk, sarı-kırmızılı takımla da bu sevinci yaşayarak, iki farklı takımla şampiyon olan ikinci yerli hoca oldu.

Mustafa Denizli'den sonra ilki başardı! Ne Fatih Terim ne Şenol Güneş, Okan Buruk tarihe geçti

SON DAKİKA GALATASARAY HABERLERİ... Süper Lig'de nefes kesen şampiyonluk yarışını Galatasaray göğüsledi. Sarı-kırmızılı takım, ligi ezeli rakibi Fenerbahçe'nin önünde bitirerek 23. kez mutlu sona ulaştı.

MUSTAFA DENİZLİ'DEN SONRA İLK KEZ...

Cimbom'u zafere taşıyan Okan Buruk da tarihi bir başarıya imza attı.

Mustafa Denizli'den sonra ilki başardı! Ne Fatih Terim ne Şenol Güneş, Okan Buruk tarihe geçti - Resim : 1

Teknik direktörlük kariyerinde daha önce Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir'de görev yapan Buruk, 2019-2020 sezonunda Medipol Başakşehir ile şampiyonluğa ulaşmıştı.

Başakşehir'in ardından Galatasaray'ı da şampiyon yapan genç hoca, Türkiye'de iki farklı takımla şampiyonluk sevinci yaşayan ikinci yerli teknik adam oldu.

3 büyükleri şampiyon yaparak ulaşılması zor bir başarıya imza atan Mustafa Denizli'nin ardından Okan Buruk da iki farklı takımla bu sevinci yaşadı.

Mustafa Denizli; 1987-88 sezonunda Galatasaray'ı, 2000-01 sezonunda Fenerbahçe'yi, 2008-09 sezonunda ise Beşiktaş'ı şampiyon yapmıştı.

Fatih Terim ve Şenol Güneş gibi Türk futbolunun büyük efsanelerinin bile başaramadığı bir başarıya imza atan Buruk, kariyerinin de üçüncü kupasını kazandı.

Akhisarspor Belediyespor ile 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan Okan Buruk, Başakşehir ve Galatasaray'la da Süper Lig kupasını kaldırdı.

Mustafa Denizli'den sonra ilki başardı! Ne Fatih Terim ne Şenol Güneş, Okan Buruk tarihe geçti - Resim : 2

İKİ FARKLI TAKIMLA ŞAMPİYON OLAN YABANCI HOCALAR!
Bu başarıyı iki farklı takımda yaşayanlar yabancı teknik adamlar ise; Christoph Daum, Tomislav Kaloperović, Branko Stanković ve Mircea Lucescu'dur.

Christoph Daum; 1994-95 sezonunda Beşiktaş'ı, 2003-04 ve 2004-05 sezonlarından ise Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı.

Tomislav Kaloperovic; 1968-69 sezonunda Galatasaray'ı, 1977-78 sezonunda ise Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı.

Branko Stankovic; 1982-83 sezonunda Fenerbahçe'yi, 1985-86 sezonunda ise Beşiktaş'ı şampiyon yaptı.

Mircea Lucescu; 2001-02 sezonunda Galatasaray'ı, bir sonraki sezon ise Beşiktaş'ı şampiyon yaptı.

Kaynak: haberet.com

Galatasaray
SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Galatasaray'ın şampiyonluğunu tebrik etti Milyonlara 'Aşkın Olayım' söyleten adam! Yılın futbolcusu Icardi Okan Buruk'tan ilk sözler Okan Buruk için 30 yıl sonra yeniden gelen hikaye! Ayağı kırık olduğu için oynamamıştı