Milli Atlet Kadir Ünal'ın Hedefi Avrupa Şampiyonası

20 yaşındaki milli atlet Kadir Ünal, Avrupa Şampiyonası hedefi için Erzurum'da sıkı antrenman yapıyor.

Milli Atlet Kadir Ünal'ın Hedefi Avrupa Şampiyonası

Erzurum'da antrenmanlarına devam eden 20 yaşındaki milli atlet Kadir Ünal, 2023'te kaçırdığı Avrupa Şampiyonası'nı hedefliyor. "Avrupa Şampiyonası'na daha önce hiç katılamadım. Barajı saliselerle kaçırdım çok üzüldüm ama bu beni etkilemedi. Son hız çalışmalarıma devam ediyorum"

KARİYER YOLCULUĞU

Van'ın Erciş ilçesinde atletizme 2018'de adım atan Ünal, düşük notlarının ardından babasının yönlendirmesiyle bu spora yöneldi. Şu an Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nde eğitim alıyor.

 

BAŞARILARI VE ÇALIŞMALARI

Kadir Ünal, 2021 yılında 20 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nda 1500 metrede 3. olarak ilk başarısını elde etti. 2022'de Türkiye Şampiyonası'nda 800 metrede birinci olarak adını duyurdu. 2023'te ise Fenerbahçe'den Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'ne transfer oldu.

YOĞUN ANTRENMAN PROGRAMI

Erzurum'daki atletizm pistinde günde 5 saat antrenman yapan Ünal, genel olarak 25 kilometrelik koşularla günü tamamlıyor. Hazırlık döneminin yıpratıcı olduğunu ancak hedefleri için bunun gerekli olduğunu vurguluyor.

HEDEFLERİ

Ünal, 2024'te 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na katılmayı ve burada ilk 3'e girmeyi hedefliyor. "Yaptığım hazırlıklarla kürsü hedefliyorum," dedi.

SÜPER LİG HEDEFİ

Gelecek hafta başlayacak olan Atletizm Süper Lig’inde de kulübü ile birlikte ilk 3'te yer almayı planlıyor. Ünal, "Emin adımlarla çalışıyorum, inşallah güzel başarılar elde edeceğim." diyerek motivasyonunu ortaya koyuyor.

Milli atlet Kadir Ünal, 2023'te saliselerle kaçırdığı Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için...

Milli atlet Kadir Ünal, 2023'te saliselerle kaçırdığı Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için Erzurum'da günde 5 saat antrenman yapıp, 25 kilometre koşuyor.

Süleyman Seba'nın 10. yılı anma töreni gerçekleşti Ankaragücü'nün futbolcusu kayboldu Beşiktaş'ın transferi İstanbul'a geldi Atletico Madrid, Julian Alvarez'i duyurdu