Mete Gazoz'un babası Metin Gazoz'dan Haberet'e özel açıklamalar! "Olimpiyat tarihinde yapılmayanı yapacak"

Milli okçumuz Mete Gazoz, Almanya'da düzenlen Dünya Şampiyonası'nın klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters'i yenerek şampiyon oldu. Olimpiyat altın madalyasını kazanarak ülkemize büyük gurur yaşatan Mete, bu kez de dünya şampiyonluğunu elde etti. Mete Gazoz'un babası Metin Gazoz, şampiyonluğun ardından Haberet.com'a özel açıklamalar yaptı.

Mete Gazoz'un babası Metin Gazoz'dan Haberet'e özel açıklamalar! "Olimpiyat tarihinde yapılmayanı yapacak"

Mete Gazoz, Olimpiyat şampiyonluğunun ardından Dünya Şampiyonu oldu. Mete Gazoz'un babası Metin Gazoz, sıcağı sıcağına Haberet'e açıklamalarda bulundu.

İşte Metin Gazoz'un açıklamaları...

Öncelikle babası olarak, Türk okçusu olarak gurur duyuyoruz böyle bir sporcu yetiştirdik diye. Cuma günü takım halinde ikinci olmamız ve olimpiyatlara gidecek 3 kişilik kota alabilmek ayrı bir başarı.
Dünya şampiyonluğunda ilk çeyrek finalimiz, ilk yarı finalimiz ve ilk finalimiz oldu takım olarak. Ardından Mete'nin şampiyonluğunun gelmesi... Onu örnek alan gençlerin gelecek olması bizi gururlandırıyor.
İsteğimiz emeklerimizin boşa çıkmaması. Mete her fırsatta emeklerimizin boşa gitmediğini bize gösteriyor.

Mete Gazoz'un babası Metin Gazoz'dan Haberet'e özel açıklamalar! "Olimpiyat tarihinde yapılmayanı yapacak" - Resim : 1

Mete Gazoz'un yeni hedefi kuşkusuz Paris Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak. Sizin bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyim?

"ÜST ÜSTE İKİ KEZ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLAN OKÇU YOK! METE'NİN HEDEFİ BU"

Olimpiyat şampiyonluğu okçuluk dalında ilk madalyamız. Cumhuriyet tarihinde okçuluk dalında bir derecemiz yoktu. Olimpiyat tarihinde üst üste 2 kez şampiyon olan okçu yok. O yüzden Mete'nin yeni hedefi 2024 Paris'te şampiyon olmak. Mete çok emin, zaten kameradan yüzüne yansıyor ne kadar emin olduğu.

Mete Gazoz'un babası Metin Gazoz'dan Haberet'e özel açıklamalar! "Olimpiyat tarihinde yapılmayanı yapacak" - Resim : 2

Mete çok genç yaşta Türk spor tarihinde önemli bir figür haline geldi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Efsane dediğimiz insanlar ya kariyerinin sonunda ya da öldükten sonra efsane olarak anılıyorlar. Mete'nin kendi kişisel eğitimini, sportif eğitimini biz 3-5 yaşına çektik. Mete 16 yaşında Rio'ya gitti, 21 yaşında Tokyo'da madalya ile taçlandırdı. Dünya spor camiasında bunlar 25-30-35'li yaşlarda yapılıyor. Ondan sonra da insanlar profesyonel spor kariyerlerini bitiriyor.

Mete çok genç yaşta bu başarıları elde ettiği için önü çok açık ve yaşayan efsane olarak adlandırılıyor. Biz bunu devam ettirmenin peşindeyiz ailesi olarak. Federasyon, Bakanlık... Bu başarının ardından çok kişinin emeği var. Genel Müdürlüğümüz, Bakanlığımız, antrenör ekibi, ailesi... Mete şunu ispatlamış oldu; oku kaçırdığınız zaman kaybetmiyorsun, vazgeçtiğin zaman kaybediyorsun. Mete inancını kaybetmeyen bir sporcu.

Mete Gazoz'un babası Metin Gazoz'dan Haberet'e özel açıklamalar! "Olimpiyat tarihinde yapılmayanı yapacak" - Resim : 3

Kaynak: haberet.com

Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu ABD'ye büyük şok! İsveç çeyrek finale çıktı Morutan'a 3 talip çıktı! Biri Süper Lig'den Melisa Ercan Avustralya'da şampiyon oldu