Messi, Dünya kupasını kaldırırken bişt giydi

Katar Emiri, 2022 Dünya Kupası'nı kaldıran Arjantin kaptanı Messi'ye ulusal kimliği temsil eden bişt hediye etti. Messi kupayı kaldırmadan önce bişti giydi. Bişt Körfez ülkelerindeki Arapların özel ve resmi günlerde sıkça tercih ettiği geleneksel kıyafetler arasında yer almaktadır. Söz konusu geleneksel kıyafetin gri, siyah, kahverengi, beyaz ve bej gibi farklı renkleri bulunmaktadır.

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nı finalde penaltı atışları sonucu Arjantin kazandı. Fransa’ya ise ikincilik kaldı.

Messi, Dünya kupasını kaldırırken bişt giydi - Resim : 1

KATAR EMİRİNDEN HEDİYE
2022 Dünya Kupası müsabakalarında takımına kaptanlık eden Lionel Messi, kupayı kaldırmak için kürsüye geldiği sırada Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani tarafından hediye edilen bişti giydi.

Messi, Dünya kupasını kaldırırken bişt giydi - Resim : 2

BİŞT NEDİR?
Bişt Körfez ülkelerindeki Arapların özel ve resmi günlerde sıkça tercih ettiği geleneksel kıyafetler arasında yer almaktadır. Söz konusu geleneksel kıyafetin gri, siyah, kahverengi, beyaz ve bej gibi farklı renkleri bulunmaktadır.

Messi adını tarihe kazıdı Messi 'dünyanın en büyüğü benim' dedi Cumhurbaşkanı Arjantin-Fransa finalini izledi Cornelius, Trabzonspor'a dava açtı