Mats Hummels kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? Mats Hummels futbol kariyeri (Beşiktaş transfer haberleri)

Mats Hummels, Beşiktaş transfer haberleri içinde yer alıyor. Transfer sezonu ile birlikte Beşiktaş, tecrübeli Alman futbolcu Mats Hummels'i kadrosuna katmak istiyor. Peki, Mats Hummels kimdir, kaç yaşında, hangi takımda hangi mevkide oynuyor? İşte Mats Hummels futbol kariyeri...

Mats Hummels kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? Mats Hummels futbol kariyeri (Beşiktaş transfer haberleri)

Beşiktaş transfer haberlerinde adı geçen Mats Hummels gündem. Borussia Dortmund ve Almanya milli takımında stoper olarak oynayan 35 yaşındaki Hummels'in Beşiktaş'a transferi konusunda düşündüğü iddia ediliyor. Haber sonrasında taraftarlar Mats Hummels futbol kariyerini araştırmaya başladı.

MATS HUMMELS KİMDİR?

Mats Julian Hummels 16 Aralık 1988 tarihinde doğdu. Son olarak Bundesliga kulübü Borussia Dortmund ve Almanya milli takımında stoper olarak oynayan Alman profesyonel futbolcudur.

Mats Hummels kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? Mats Hummels futbol kariyeri (Beşiktaş transfer haberleri) - Resim : 1

Futbola 1995'de Bayern Münih altyapısında başladı. 2006'da Bayern Münih II takımında, 2007'de ise A takımına geçti. Ocak 2008'de Borussia Dortmund'a kiralık olarak katılmadan önce Bayern Münih gençlik akademisinden geçti ve Şubat 2009'da 4 milyon € karşılığında Dortmund'a resmen imza attı.

Bayern'e 2016 yılında açıklanmayan bir ücret karşılığında tekrar katıldı ve üç yıl sonra Münih'teki tüm sezonlarında Bundesliga'yı kazanarak Dortmund'a geri satıldı. Dortmund formasıyla toplamda 500'ün üzerinde maça çıktı, Bundesliga'yı iki kez kazandı ve 2013 ve 2024 yıllarında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci oldu.

Hummels, 2010 yılından bu yana Almanya milli takımının bir parçası olup bugüne kadar 70'in üzerinde kaptanlık yaptı ve Almanya'yı 2014 ve 2018 FIFA Dünya Kupaları ile UEFA Euro 2012, 2016 ve 2020'de temsil etti.

Kariyeri boyunca 484 maça çıktı. Bu maçlarda 38 gol attı. Milli takımda ise yüz maçta on golü bulunuyor.

Mats Hummels kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? Mats Hummels futbol kariyeri (Beşiktaş transfer haberleri) - Resim : 2

Hummels Bergisch Gladbach, Kuzey Ren-Vestfalya'da doğdu. Babası Hermann Hummels profesyonel futbolcu ve menajerdi. Annesi Ulla Holthoff profesyonel bir su topu oyuncusuydu. Babası, 30 Mart 2012'de Franz Beckenbauer'in oğlu Stephan Beckenbauer tarafından değiştirilene kadar Bayern Münih'te gençlik koordinatörü olarak çalıştı. Küçük kardeşi Jonas 2016'da 25 yaşında sakatlıklar nedeniyle emekli oldu.

Eşi Cathy Fischer, 2013 yılında Almanya'da yılın WAG'ı seçildi. Fischer ve Hummels Haziran 2015'te evlendi. Çiftin 2018 doğumlu bir oğulları var. Boşanmaları Aralık 2022'de sonuçlandı.

Ağustos 2017'de Ortak Hedef Projesi'ne (Juan Mata'nın bir girişimi) katılarak, maaşının %1'ini dünya çapında sürdürülebilir sosyal kalkınma için bir araç olarak futbol organizasyonlarını destekleyecek kolektif bir fona bağışlayan ikinci futbolcu oldu.

Son 16 turuna Süper Lig'den 6 yabancı EURO 2024'ün grup aşamasında 81 gol atıldı "Enlerin" turnuvası EURO 2024 Erdoğan'dan Barış Alper'e övgü! "Sağ kanadı felç ettin"