Lucescu'dan tepki çeken sözler! Beşiktaş'a Afrika benzetmesi yaptı

Konferans Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Dinamo Kiev'i 3-2 yenerek avantaj elde etti. Kiev'in deneyimli teknik direktörü Lucescu, müsabaka sonrası yaptığı açıklamayla tepki topladı. Rumen hoca, Beşiktaş'ı Afrika Milli Takımı'na benzetti.

Lucescu'dan tepki çeken sözler! Beşiktaş'a Afrika benzetmesi yaptı

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile temsilcimiz Beşiktaş karşı karşıya geldi. Romanya'da bulunan Rapid Giuleşti Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlı ekibimiz 3-2 kazandı ve tur için dev bir adım attı.

Lucescu'dan tepki çeken sözler! Beşiktaş'a Afrika benzetmesi yaptı - Resim : 1

Karşılaşmanın ardından Lucescu'nun sözleri geceye damga vurdu. Daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ın yanı sıra A Milli Futbol Takımımızı da çalıştıran Rumen hoca, siyah-beyazlı takımın Afrika kökenli futbolcuları için söyledik sözlerle gündeme geldi.

Lucescu'dan tepki çeken sözler! Beşiktaş'a Afrika benzetmesi yaptı - Resim : 2

Beşiktaş'ın ilk 11'inde çok fazla Afrika kökenli oyuncu olduğuna vurgu yapan 78 yaşındaki hoca, "Beşiktaş'a karşı değil, Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık… Gambiyalı, Kongolu, Ganalı, Angolalı…" dedi.

Lucescu'dan tepki çeken sözler! Beşiktaş'a Afrika benzetmesi yaptı - Resim : 3

Lucescu'nun bu sözlerine Kartal'ın Demokratik Kongo asıllı Fransız sol beki Arthur Masuaku'dan tepki geldi.

Lucescu'dan tepki çeken sözler! Beşiktaş'a Afrika benzetmesi yaptı - Resim : 4

O açıklamalarını alıntılayan Masuaku, "Yani bu açıklama kabul edilebilir mi? Sorun yok mu?" ifadelerini kullandı.

Lucescu'nun tepki çeken o sözleri...

"BEŞİKTAŞ DEĞİL AFRİKA MİLLİ TAKIMI…"

Hala bir şansımız var. Bugün teknik ve fiziksel açıdan bizden daha iyi olabilecek güçlü bir rakibe karşı iyi oynadık ama oyun organizasyonu, adanmışlık ve birliktelik sayesinde onlara karşı iyi oynadık. Beşiktaş'a karşı değil, Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık… Gambiyalı, Kongolu, Ganalı, Angolalı…

Lucescu'dan tepki çeken sözler! Beşiktaş'a Afrika benzetmesi yaptı - Resim : 5

Kulüpte yetişmiş 11 oyuncuyla böyle bir takıma karşı oynamak çok zor. İstanbul'da da aynı şekilde oynamaya çalışacağız, olumlu yönlerimiz var ancak savunmada yaptığımız ve gol yememize neden olan bu hataları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Kendi oyunumuzu oynamalı, rakibe kombinasyon oyunumuzla karşı koymalı ve istediğimiz sonuca ulaşabileceğimize inanmalıyız.

Taraftarlardan başka bir takımı oynarken kendi takımları kadar desteklemelerini istemek zor. Elbette desteği hissettik, belki biraz daha fazla hissetmek istedik ama taraftarlara iyi bir sonuçla karşılık verememiş olmamız üzücü. İyi bir maçtı ama sonuç öyle değildi… İkinci bir maç daha var, umarım iyi oynar, kazanır ve Konferans Ligi grup aşaması maçlarını oynamak üzere Bükreş'e döneriz.

Lucescu'dan tepki çeken sözler! Beşiktaş'a Afrika benzetmesi yaptı - Resim : 6

Beşiktaş JK
Ronaldo, "Selamünaleyküm" Altay'ı Koç uğurladı! ManU'ya imzaya gitti PFDK ceza yağdırdı! Dursun Özbek, Ahmet Nur Çebi... F1 Hollanda ile dönüyor