Kulüpler Dünya Kupası formatı değişiyor!

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Kulüpler Dünya Kupası'nda yapılacak yeni düzenlemeyi açıkladı. Buna göre 2025'ten itibaren Kulüpler Dünya Kupası'na 32 takım katılacak. Peki, Kulüpler Dünya Kupası nedir, ne zaman yapılır? En çok kim şampiyon oldu?

Kulüpler Dünya Kupası formatı değişiyor!

Kulüpler Dünya Kupası değişiyor. FIFA Başkanı Gianni Infantino, 7 takımlı olarak düzenlenen turnuvanın 2025'ten itibaren 32 takımlı olarak düzenleneceğini açıkladı. Dünya Kulupler Şampiyonunu belirleyen Kulüpler Dünya Kupası ne zaman başladı, hangi takımlar kazandı? İşte Kulüpler Dünya Kupası hakkındaki bilgiler...

KULÜPLER DÜNYA KUPASI NEDİR?

FIFA Kulüpler Dünya Kupası, altı konfederasyona bağlı şampiyonlar liglerinin şampiyonları arasında oynanan kıtalararası turnuvadır.

İlk FIFA Kulüpler Dünya Kupası 2000 yılının Ocak ayında Brezilya'da gerçekleşti.

2005 yılında Kıtalararası Kupa ile FIFA Kulüpler Dünya Kupası, FIFA Kulüpler Dünya Kupası adı altında birleştirildi.

Turnuva kazananı resmi olarak, Dünya Şampiyonu olarak kabul edilir.

2018 senesine kadar, yaklaşık iki hafta süren ve tek maçlı eleme sistemi uygulanan turnuvaya senenin AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Afrika Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Kuzey Amerika'da düzenlenen CONCACAF Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Güney Amerika'da düzenlenen CONMEBOL Libertadores, Okyanus kıtası organizasyonu OFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve ev sahibin ülkenin yerel lig şampiyonu olmak üzere yedi takım katılmaktadır.

EN ÇOK KİM ŞAMPİYON OLDU?

Real Madrid, dört kez ile turnuvayı en çok kazanan kulüptür. Real Madrid ayrıca turnuvayı üst üste üç kere kazanarak, bunu başarabilen ilk takım olmuştur.

Cristiano Ronaldo, 7 golle turnuvanın en çok gol atan futbolcusudur. Onu 6 golle Gareth Bale, beşer golle Luis Suarez, Lionel Messi ve Cesar Delgado takip ediyor.

Kulüpler Dünya Kupası geliyor! Kartal Özmızrak kimdir, kaç yaşında? Yerine Jose Mourinho gelebilir Fenerbahçe Beko'nun konuğu Baskonia