Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi: Ali Koç'tan flaş açıklamalar

Pazartesi günü, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'i darp etmesi sonucu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in çağrısıyla Kulüpler Birliği olağanüstü toplandı. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi: Ali Koç'tan flaş açıklamalar
  • Pazartesi günü Halil Umut Meler'in Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından darp edilmesinin ardından TFF, ligleri süresiz olarak ertelediğini açıklamıştı. Başkan Mehmet Büyükekşi, ardından bu ertelemenin sadece 1 haftayla sınırlı kaldığını açıkladı.
  • Olayın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in çağrısıyla birlikte Kulüpler Birliği, olağanüstü toplandı. Toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, önemli açıklamalarda bulundu. İşte satır başları...

"YEŞİL SAHALARA DÖNMESİNİ İSTİYORUZ"

"Halil Umut Meler'in sağlığına kavuşmasını ve yeşil sahalara dönmesini istiyoruz. Türkiye'nin önemli hakeminin kararını gözden geçirip, sahalara dönmesini diliyoruz."

"HERKESİN PAYI VAR"

"Hepimiz nereden, nereye geldiğimizi irdelemeleriyiz. Türk futbolunun geldiği noktayı düşünmek zorundayız. Buraya nasıl geldiğimizi anlarsak, çözüm bulabiliriz. Bu tabloda herkesin payı var."

"TFF KENDİNİ AYIRAMAZ"

"TFF kendini bu olaylardan ayıramaz. TFF'nin bu olaylarda suçlayıcı tavrı kabul edilemez. Konuyla ilgisi olmayanları azmettirici olarak göstermesi kabul edilemez bir yaklaşım. Sayın Büyükekşi'nin Gaziantep Kulübü'nde başkan olduğu dönemdeki açıklamalarına göz atmanızı rica ediyorum. Burada bir tutarsızlık var."

"HUZUR KIRMIZI ÇİZGİMİZ OLMALI"

"Türk futbolu artık yarışma değil, çatışma; hatta ayrıştırma noktasına gelmiştir. Bu durum toplumumuza zarar vermektedir. Ülkenin birlik ve beraberliği, huzuru her türlü rekabetten çok çok önemlidir. Toplumun huzuru ve birliği, kırmızı çizgimiz olmalıdır.

"KAR KALMAYACAK"

"Başta TFF olmak üzere, kimsenin yaptığı yanına kâr kalmamalıdır."

"CUMHURBAŞKANIMIZI ZİYARET EDECEĞİZ"

"Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak toplantıya katıldı. Olayların buraya gelmesiyle ilgili iki sorun üzerinde duruldu. Adil rekabet ve finansal sorunlar. Sayın Bakan'ın sorunları bizden duymasını kıymetli buluyoruz. Bugüne kadar sorunları TFF Başkanı'ndan dinleyen Sayın Cumhurbaşkanımızı, Adalet Bakanımızı ve İçişleri Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Sorunlar giderene kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı ile sık sık görüşülmesi gerektiğini tespit ettik.

"BAŞKAN TEŞEKKÜR ETMEDİ"

''UEFA, FIFA ve İngiltere'ye teşekkür eden TFF Başkanı, hiçbir şekilde kulüplere, teknik direktörlere ve oyunculara gösterdikleri refleks için teşekkür etmemesi çok şeyi ifade ediyor. 

"DEĞİŞİM OLSA DA SORUN DEVAM EDİYOR"

Federasyonlar, MHK'ler değişiyor ama sorunlar devam ediyor. Adil rekabet olmamasının ana kaynağını hepimiz biliyoruz. TFF bir irade göstereceğini bize ifade etti, bakalım ne olacağını göreceğiz.''

"OTOBÜS KURŞUNLANDI MAÇ OYNANDI"

"Maçlar hemen Salı günü başlamaz. Herhalde kafasında başka bir takvim vardı. Sonrasında aklı selim kazandı. Fenerbahçe takım otobüsü kurşunlandı. 50 kişi vardı otobüste viyadükte kurşunlandı. Halen faili meçhuldur ve bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin ayıbıdır. Orada bile maçlar oynandı."

"RAHATSIZLIK YARATTI"

"Hakemlerin hastane çıkışı açıklamaları, sözcü olarak seçtikleri kişiler içeride büyük rahatsızlık yarattı. Hakemliğin durumu ortada. Devre arasında çok ciddi radikal adımlar atılacağı, bu hakem sıkıntısının minimuma indirilmesi için bir yol haritası olduğu anlatıldı. TFF de bize bu hakemlerle gitmeyeceğini defalarca söyledi."

"FUTBOL İÇİN MİLAT"

"Bu haftaki maçların Ocak'a ertelenmesi... Rekabette o da büyük bir haksızlık. Kurşunlanmadan sonra maçlar devam etti, biz tehdit edildik. Burada bir duygu patlaması yaşanıyor. Bu Türk futbolu için milat sayılmalı. Biz bu işi çözebiliriz. "

"DEVLETTEN YARDIM İSTEDİK"

"Kolluk kuvvetlerimizin mesai dışı çalışması ve onlara ödenen yevmiyeler. Özel güvenlik de tutuyoruz, bunlar bizim için çok büyük masraflar. Bu konuda devletimizden yardım istedik"

Dimitris Itoudis dönemi sona erdi ZTK'nın yeni programı açıklandı! İsmail Kartal'dan erteleme kararına tepki! G.Saray'a gönderme... Newcastle United - Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?