Kerem-Icardi penaltısı futbol dünyasını ikiye böldü! Saygısızlık mı, zekice taktik mi?

Galatasaray, erteleme maçında İstanbulspor'u Icardi'nin golüyle 1-0 yendi. Maça damga vuran olay ise Kerem ile Icardi'nin paslaşarak kullandıkları penaltı atışı oldu. Arjantinli vuruşu gole çeviremezken futbol dünyası ikiye bölündü. Bazı spor yazarları saygısızlık olarak değerlendirirken, bir kesim ise zekice düşünülmüş bir taktik olarak yorumladı.

Kerem-Icardi penaltısı futbol dünyasını ikiye böldü! Saygısızlık mı, zekice taktik mi?

Süper Lig'in 3. haftasından ertelenen mücadelede İstanbulspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip 3 puanı Icardi'nin tek golüyle almayı başardı.

Kerem-Icardi penaltısı futbol dünyasını ikiye böldü! Saygısızlık mı, zekice taktik mi? - Resim : 1

Karşılaşmanın en çok konuşulan pozisyonu ise Kerem Aktürkoğlu'nun pasında Icardi'nin kaçırdığı penaltı atışı oldu.

Kerem-Icardi penaltısı futbol dünyasını ikiye böldü! Saygısızlık mı, zekice taktik mi? - Resim : 2

Kerem-Icardi ikilisinin bu pozisyonu, "saygısızlık mı, zekice bir taktik mi?" tartışmalarını başlattı.

İşte spor yazarlarının değerlendirmeleri...

LEVENT TÜZEMEN: Kerem ile İcardi'nin, "Kerem sen at. Yok İcardi golü gel sen at" şeklindeki fantezileri sonucunda kaçan ikram penaltısı iki kankanın kalitelerine yakışmadı. Okan Buruk'un yüzünden düşen bin parçaydı ve bence öfkesini içine akıttı. Futbolda laubaliliğe yer yok. Ayrıca penaltıda yapılan fantezi, rakip oyunculara da saygısızlık anlamına gelir. Eğer Galatasaray skor olarak çok farklı önde olsa "Fantezi penaltı" su kaldırabilir. (SABAH)

Kerem-Icardi penaltısı futbol dünyasını ikiye böldü! Saygısızlık mı, zekice taktik mi? - Resim : 3

ERMAN TOROĞLU: Futbol ciddi bir iştir, laubaliliği kaldırmaz. Hele fizik gücün yoksa hiç olmaz. Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag, Galatasaray'dan çok daha fazla koşmuş. Yarım saat 10 kişi oynamasına rağmen. Eğer iyi takımsan, iyi futbolcuysan çok koştuğunda bu belli olur. İyi takımsan koşmayacaksın, karşındaki takımın gücü belli, teknik adamı bir gün önce ayrılmış ve sen onunla dalga geçmeye kalkıyorsun ve sonra da bu durumlara düşüyorsun. Böyle maçı alsan ne olur, almasan ne olur. Dün akşamki olayda rejideki arkadaş müthiş bir iş yaptı, pozisyon kaçar kaçmaz Okan Buruk'u gösterdi.

Kerem-Icardi penaltısı futbol dünyasını ikiye böldü! Saygısızlık mı, zekice taktik mi? - Resim : 4

Sayfalarca anlatsan ve yazsan, Buruk'un o halini anlatamazsın, ancak görürsün. Çok sinirlendi ama bir şey yapamadı. Bu şunu gösteriyor, Galatasaray takımında bir otorite noksanlığı var. Yapılan harcamaya göre, alınan isimlere göre iyi futbol oynanmıyor. Okan, "Seyirci mutlu" filan dese de hikâye. (SABAH)

Kerem-Icardi penaltısı futbol dünyasını ikiye böldü! Saygısızlık mı, zekice taktik mi? - Resim : 5

(Görüntü: beIN Sports)

ALİ GÜLTİKEN: Organizasyon güzeldi ancak İcardi'nin devamında golü kaçırmış olması herkes için konuşulacak bir haber oldu. Golü atsaydı yalnızca güzel bir organizasyon olarak anılacaktı ama kaçırmış olması konuyu büyüttü, maçın önüne çıkardı. İcardi, büyük bir profesyonel, olayın etkisinde kalmadan beş dakika sonra yine kendine has attığı şık golle güzel bir maç hikâyesi yazdı. (SABAH)

Kerem-Icardi penaltısı futbol dünyasını ikiye böldü! Saygısızlık mı, zekice taktik mi? - Resim : 6

SERKAN AKCAN: Kerem ile Icardi tüm dünyada viral olacak bir penaltı atışı izletecekken penaltının kaçması hayal kırıklığıydı. Yine viral olacak ama bir başarısızlık hikayesi olarak. İlginçtir, Icardi penaltı kaçırsa bile kendini affettirireceğine Okan Buruk’tan tribündeki taraftara kadar herkes o kadar emin ki. Sanırım Icardi’nin yarattığı en büyük fark bu. Icardi, takım arkadaşlarından taraftarına kadar herkesin güvenini güvenini kazanmayı başardı. Nitekim bir kaç dakika sonra attığı golle güvenin boşa olmadığını gösterdi. (FANATİK)

Kerem-Icardi penaltısı futbol dünyasını ikiye böldü! Saygısızlık mı, zekice taktik mi? - Resim : 7

UĞUR MELEKE: Galatasaray’ın neredeyse üçüncü vitese gerek duymadan kazandığı maçta manşette Kerem Aktürkoğlu-Mauro İcardi penaltısı vardı haliyle. Sistemin herkesi tek tipleştirdiği, sürüye uymayanı lanetlediği, Martı Jonathan Livingston’lara yaşam hakkı tanımadığı bir çağda, farklı bir şey denedikleri için teşekkür ederim Kerem-İcardi’ye. Bunu daha önce Olsen-Cruyff, Pires-Henry, Messi-Suarez gibi efsaneler denemişlerdi. Kerem-İcardi de bence 3-4 yıl daha birlikte oynarlarsa Süper Lig tarihine geçebilecek potansiyelde bir telepati yakaladılar zaten. Golle sonuçlandıramasalar dahi, bu ikiliye yakıştı böyle zekice bir iş. (HÜRRİYET)

Kerem-Icardi penaltısı futbol dünyasını ikiye böldü! Saygısızlık mı, zekice taktik mi? - Resim : 8

Galatasaray
2023'ün en golcüsü Icardi! Ne Mbappe ne Haaland "Penaltı kaçabilir, özgüvenleri var" Unutulmaz maçı kazanan G.Saray G.Saray maçında inanılmaz an