İzlanda'ya Karşı 4-2 Galibiyet: Montella'nın Değerlendirmeleri

A Milli Takım, İzlanda'yı 4-2 yendi. Teknik direktör Montella, performanstan gurur duyduğunu ifade etti.

İzlanda'ya Karşı 4-2 Galibiyet: Montella'nın Değerlendirmeleri

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında İzlanda'yı 4-2 mağlup etti. Maç sonrası teknik direktör Vincenzo Montella, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti.

MONTELLA'DAN AÇIKLAMALAR

Laugardalsvöllur Stadı'nda gerçekleşen karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Montella, "Bu performanstan sonra gururlu olduğumu söyleyebilirim; muazzam performans gösteren oyuncularımla inanılmaz gurur duyuyorum. Kötü zemin ve başlangıca rağmen maça istediğimiz performansı yansıttık" dedi.

İZLANDA MAÇININ ANALİZİ

Montella, İzlanda'nın son maçlarındaki defansif zayıflıklarına dikkat çekerek, "İzlanda'nın son maçlarında kalesine çok fazla şut çekildi. Biz ise bu maçta 24 şut attık, bu da ne kadar etkili olduğumuzu gösteriyor" şeklinde konuştu. Montella, oyunun duygusal yoğunluğuna da vurgu yaparak, "Bu çok keyifli bir galibiyet oldu. İnanılmaz bir futbolcu grubuna sahibiz. Hedefimiz A Grubu'na çıkmak ve bunu başarmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

FUTBOLCULARIN BAŞARISI VE TAKIM DİNAMİKLERİ

Montella, forvet tartışmalarına da değinerek, "Dört farklı futbolcu ile dört gol attık. Bu, kadro derinliğimizin bir göstergesi. Özellikle forvetlerimizin teknik kapasiteleri çok yüksek" ifadelerini kullandı. "İrfan ve Kerem'in gollerini değerlendirmek gerekirse, benim için hepsi güzeldi. Ancak İrfan'ın golü teknik açıdan muazzamdı" diye ekledi.

KEREM AKTÜRKOĞLU’NUN PERFORMANSI

Montella, genç yıldız Kerem Aktürkoğlu hakkında ise "Böyle özelliklere sahip bir oyuncuyu bulmak zor. Onun transferinden sonra kafası rahatladı ve performansı çok yükseldi" şeklinde değerlendirdi. Kerem'in gelişiminin, onun dünya çapında bir oyuncu olma yolundaki ilerleyişine işaret ettiğini belirtirken, "Kendisiyle rahat bir şekilde oynayabiliyoruz" dedi.

ÖNEMLİ İSTATİSTİKLER

Montella, takımının maçta 400 pas atarak rakibin iki katı etkili olduğunu ve pas yüzdesinin %90 olduğunu vurgulayarak, "Uluslar Ligi'nde ceza sahası içinden kaleye en çok şut atan takım biziz" şeklinde konuştu.

 UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında deplasmanda İzlanda'yı 4-2 mağlup eden A Milli...

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında deplasmanda İzlanda'yı 4-2 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Milli yıldızın sözleri Portekiz manşetlerinde Transfer dönemi şimdiden başladı Süper Lig'de 9. haftanın hakemleri Milot Rashica'dan taraftarı üzecek haber