İtalya'da 33 yıllık hasret sona erdi! Napoli, bitime 5 hafta kala Serie A'da şampiyon oldu...

İtalya Serie A'da lider Napoli, 33. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Udinese ile 1-1 berabere kalarak bitime 5 hafta varken şampiyonluğu garantiledi. Tarihinde daha önce iki kez lig şampiyonluğuna ulaşan Napoli, 33 yıllık bekleyişe son verdi.

İtalya'da 33 yıllık hasret sona erdi! Napoli, bitime 5 hafta kala Serie A'da şampiyon oldu...

İtalya Serie A'nın 33'üncü haftasında Napoli, deplasmanda Udinese'ye konuk oldu. Dacia Arena'da oynanan karşılaşmayı Rosario Abisso yönetti. Karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

Ev sahibi ekip Udinese'nin golünü 13'üncü dakikada Lovric kaydederken, Napoli'nin golünü 52'nci dakikada Osimhen attı.

Bu sonucun ardından Eşekler lakaplı Napoli, en yakın rakibi Lazio ile puan farkını 16'ya yükseltti ve ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluk sevinci yaşadı.

İtalya'da 33 yıllık hasret sona erdi! Napoli, bitime 5 hafta kala Serie A'da şampiyon oldu... - Resim : 1

TARİHİNDEKİ 3. LİG ŞAMPİYONLUĞU
Napoli, 2022-23 şampiyonluğu ile birlikte kulüp tarihindeki 3'üncü lig şampiyonluğunu yaşadı. Daha önce mavi-beyazlı ekip, 1986-87 ve 1988-89 yıllarında üst üste iki şampiyonluk elde etti. Öte yandan bu şampiyonluk tecrübeli teknik direktör Spaletti'nin de ilk İtalya Ligi şampiyonluğu oldu.

Napoli'nin 1986/87 şampiyonluğu dünya futbolunun efsane ismi Maradona önderliğinde gerçekleşti.

ŞAMPİYONLUĞUN MİMARLARI
33 yıl sonra gelen İtalya Ligi şampiyonluğunda şüphesiz ki Nijeryalı golcü Victor Osimhen ile Gürcü oyuncu Khvicha Kvarataskhelia'nın payı çok büyük. Osimhen, sezonun geride kalan kısmında 27 lig maçına çıktı.

İtalya'da 33 yıllık hasret sona erdi! Napoli, bitime 5 hafta kala Serie A'da şampiyon oldu... - Resim : 2

24 yaşındaki futbolcu bu maçlarda 22 gol ve 5 asistlik katkı verdi. Çok formda bir sezon geçiren Osimhen, şampiyonluğun en büyük mimarlarından biri oldu.

Galatasaray açıkladı! Sözleşme uzatıldı Süper Lig'de 33. haftanın hakemleri açıklandı Szalai'nin babasından flaş ifadeler! "Bayern Münih ve Dortmund..." G.Saray taraftarı rekor kırdı! 19 bini geçti...