Görme Engelliler Kadın Futbol Şampiyonası Kocaeli'de Hayat Buldu

Kocaeli'de başlayan Türkiye Görme Engelliler Kadın Futbol Şampiyonası, 80 sporcuyu bir araya getiriyor.

Görme Engelliler Kadın Futbol Şampiyonası Kocaeli'de Hayat Buldu

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Kadın Futbol Şampiyonası, 6 kulüpten 80 sporcunun katılımıyla başladı. Bu etkinlik, tamamen görme engelli kadın sporculara yönelik ilk organizasyonu olma özelliği taşıyor.

ŞAMPİYONA HAKKINDA

Yukatel Denizlispor, Ankara Çankaya Belediyesi, Kocaeli Görme Engelliler Spor Kulübü Gölcük, Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü, Ankara Yeni Mahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü ve Adana Görme Engelliler Spor Kulübü'nden katılan sporcular, 4 gün süresince dünya şampiyonasına seçilmek için kıyasıya bir mücadele verecekler.

ORGANİZASYONUN ÖNEMİ VE HEDEFLERİ

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Yardımcısı Orhan Tanrıkulu, şampiyonanın organizasyonunun bir yıllık bir planlama sonucunda hayata geçirildiğini belirtti. Tanrıkulu, "Umut ediyorum ki buradan seçilecek sporcular, uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil edecek." dedi.

"Kadınlar futbol oynarsa dünya yerinden oynar"

Tanrıkulu, şampiyonanın motto’sunu belirterek, "Bu organizasyon, kadın futbolunu desteklemek ve geliştirmek amacıyla düzenlenmiş bir etkinlik. Dünya şampiyonasına hazırlanan takımımız, güzel başarılar elde edecek" ifadelerini kullandı.

KADIN FUTBOLUNUN GELECEĞİ

Tanrıkulu, Türkiye'nin kadın futboluna büyük bir katkı sağlama misyonunu üstlendiğini vurgulayarak, "Uluslararası arenada bu alanda da söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Kadın futbolu için bu organizasyon bir başlangıç niteliğini taşıyor." diye konuştu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve ilk kez tamamen görme engelli...

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve ilk kez tamamen görme engelli kadın sporcuların katıldığı Türkiye Kadınlar Futbol Şampiyonası Kocaeli'de başladı. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Yardımcısı Orhan Tanrıkulu, organizasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milliler Avrupa basınında İzlanda engelini de aşmayı başardık Tarık Biberovic'ten Elijah Bryant'a cevap İzlanda-Türkiye maçı için karar verildi