PSG'nin yeni golcüsü Goncalo Ramos kimdir?

Gonçalo Ramos, Benfica'dan PSG'ye 80 milyon euroya transfer oldu. PSG'nin yeni golcüsü, futbolseverlerin merak ettiği isim oldu. Peki, Gonçalo Ramos kimdir, kaç yaşında?

PSG'nin yeni golcüsü Goncalo Ramos kimdir?

Paris-Saint Germain, Goncalo Ramos'u kadrosuna kattı. Messi ile yolları ayıran, Mbappe'nin durumu belli olmayan, Neymar'ın ise gitmek istediği iddia edilen PSG, Ramos için Benfica'ya 80 milyon euro verdi. İşte Goncalo Ramos kariyeri...

GONCALO RAMOS KİMDİR?

Gonçalo Ramos, 20 Haziran 2001'de Olhao, Portekiz'de doğdu. 12 yaşındayken Loule ile başladığı futbol kariyerine, Benfica altyapısı ile devam etti.

13 Ocak 2019'da profesyonel futbol kariyerine başladı ve Benfica B takımıyla ilk maçına çıktı.

21 Temmuz 2020'de, Primeira Liga'da deplasmanda Desportivo das Aves'i 4-0 yendikleri maçta 85. dakikada Pizzi'nin yerine dahil olup Benfica as takımıyla ilk maçına çıktı ve 8 dakikada iki gol attı.

PSG'nin yeni golcüsü Goncalo Ramos kimdir? - Resim : 1

Aynı sezonda Ramos, Benfica'nın genç takımının yıldızı olarak 2019-20 UEFA Gençlik Ligi'nde oynadı ve finalde Real Madrid'e iki gol attığı attı. Ve UEFA Gençlik Ligi'ni gol kralı olarak tamamladı.

7 Ekim 2020'de sözleşmesini 2025 yılına kadar uzatmayı kabul etti.

2021-22 sezonunun başında, teknik direktör Jorge Jesus tarafından tamamen as takıma çıkarıldı. Jorge Jesus yönetimindeki Benfica'ya Yaremçuk'un gelişinin ve Darwin Núñez'in sakatlıktan dönmesinin ardından Ramos, ilk takımda sınırlı dakikalar buldu.

PSG'nin yeni golcüsü Goncalo Ramos kimdir? - Resim : 2

B takımında koçluk yapmış olan geçici teknik direktör Nélson Veríssimo'nun Ocak 2022'de gelişiyle birlikte, Ramos daha düzenli oynamaya başladı ve 21 Ocak'ta Arouca karşısında gol atan Ramos, 9 maçta 6 gol atıp, formuna yeniden kavuştu.

Ramos, 2022-23 sezonuna kariyerindeki ilk hat-trickini, 2 Ağustos'ta 2022-23 UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunun ilk ayağında Midtjylland'ı 4-1 yendikleri maçta attı.

PSG'nin yeni golcüsü Goncalo Ramos kimdir? - Resim : 3

Millî takım kariyeri

10 Kasım 2022'de Ramos, Portekiz'in Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası için 26 kişilik kadrosuna seçildi.

6 Aralık'ta Portekiz teknik direktörü Fernando Santos, takımın İsviçre'ye karşı son 16 turu maçında Cristiano Ronaldo'yu yedek kulübesinde başlattı ve Ramos'a ilk 11'de şans verdi. Portekiz'in 6-1'lik galibiyetinde Ramos, bir hat-trick yaptı ve bir asist katkısı verdi.

Goncalo Ramos, geçtiğimiz sezonu Benfica'da çıktığı 47 maçta attığı 27 golle tamamladı.

 

"Hatay herkesin şahsi meselesidir" Trabzonspor'dan dev anlaşma! 1.4 milyar TL F.Bahçe ve G.Saray'ın istediği Ziyech kadro dışı Wilfried Ndidi kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynuyor?