Gianluca Vialli kimdir?

Ünlü İtalyan futbolcu ve teknik direktör Gianluca Vialli hayatını kaybetti. Bir dönem Juventus ve Chelsea'de oynayan ve Chelsea teknik direktörlüğünü yapan Gianluca Vialli, ölümü sonrasında hayatı araştırılıyor. Peki, Gianluca Vialli neden öldü? Gianluca Vialli kaç yaşındaydı? Gianluca Vialli kimdir?

Gianluca Vialli kimdir?

Gianluca Vialli hayatını kaybetti. Kendine özgü oyun stiliyle bilinen eski futbolcu, 2017'de yakalandığı pankreas kanseri ile beş yıldır mücadele ediyordu. 58 yaşında hayatını kaybeden Gianluca Vialli, spor alanında birçok başarıyı futbolcu ve teknik direktörlük zamanında yaşadı. İşte Gianluca Vialli hayat hikayesi...

GIANLUCA VIALLI KİMDİR?

Gianluca Vialli, 9 Temmuz 1964'te doğdu. 4 kardeşiyle birlikte Cremona'daki 60 odalı Castello di Belgioioso'da büyüdü.

Vialli, kulüp kariyerine 1980 yılında memleketi İtalya'da Cremonese'de başladı ve burada 23 gol atarak 105 lig maçına çıktı. Bu performansı onu 1984'te Sampdoria'ya transfer ettirdi. Sampdoria forması ile 85 lig golü attı, 3 İtalya kupası , Serie A ve Avrupa Kupa Galipleri Kupası kazandı.

Vialli, 1992'de 12,5 milyon sterlinlik bir dünya rekoru karşılığında Juventus'a transfer oldu. Juventus ile İtalya Kupası, Serie A, İtalya Süper Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nı kazandı.

1996'da Vialli, Chelsea'ye katıldı ve sonraki sezon Chelsea menajeri oldu. İngiltere'de FA Cup, Lig Kupası, UEFA Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Süper Kupasını kazandı.

Üç ana Avrupa kulüp yarışmasını kazanan dokuz futbolcudan biri ve bunu kazanan tek forvet; aynı zamanda Avrupa futbol tarihinde, UEFA Kupa Galipleri Kupası için iki kazanan madalyası da dahil olmak üzere üç ana Avrupa kulüp müsabakasının hepsinde hem kazanan hem de ikinci madalyaya sahip olan tek oyuncudur.

Vialli, uluslararası düzeyde İtalya milli takımını kendi sahasında 1986 ve 1990 yıllarında iki FIFA Dünya Kupasında temsil etti. Ayrıca UEFA Euro 1988'de yer alarak ülkesinin yarı finale çıkmasına yardımcı oldu ve turnuvanın takımına seçildi.

Yirmi yıllık profesyonel futbolcu kariyeri boyunca kulüp seviyesinde 259, milli takımda 16 ve İtalya 21 yaş altı milli takımında 11 gol atarak 500'den fazla maçta toplam 286 gol kaydetti. Bu performans ise onu en yüksek puan alan onuncu İtalyan oyuncu yapıyor.

Oyundan emekli olduktan sonra yönetime, uzmanlığa girdi ve Sky Italia için yorumcu olarak çalıştı. İtalya milli takımının oyuncu olmayan kadrosunda delegasyon şefi olarak yer aldı ancak devam eden kanser savaşı nedeniyle bu rolden ayrıldı.

26 Ağustos 2003'te Cathryn White-Cooper ile evlendi ve Olivia ve Sofia adında iki kızı oldu.

13 Nisan 2020'de 17 aydır muzdarip olduğu pankreas kanserinden tamamen temizlendiği ortaya çıktı. Kasım 2018'de Vialli, pankreas kanseriyle bir yıl süren savaşını başarıyla atlattığını açıkladı. Royal Marsden Hastanesinde tedavi gördü. 21 Aralık 2021'de ikinci kez pankreas kanseriyle mücadele ettiğini açıkladı. 6 Ocak 2023'te Londra'da 58 yaşında pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

kimdir
Bayern Münih'e Hollandalı yıldız Halil Umut Meler'in Fenerbahçe ve Galatasaray karnesi Dev derbide Halil Umut Meler düdük çalacak Dev maçta gülen Manchester City oldu