Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Yapay Zeka ile Güçlü Bir Gelecek

Bakan Osman Aşkın Bak, TEKNOFEST’te gençlere yapay zekanın önemini vurguladı ve dijital dönüşüme destek çağrısında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Yapay Zeka ile Güçlü Bir Gelecek

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te yaptığı açıklamalarda yapay zekanın sporcuların performans analizlerinde ve gençlik politikalarında aktif olarak kullanılacağını ifade etti.

Dijital Dönüşüm ve Gençlik Politikaları

Adana Havalimanı'nda pandemi sonrası düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde, Bakan Bak, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle yapılan projeleri tanıtarak, gençlerin dijitalleşme süreçlerine katılımlarının önemine vurgu yaptı.

Bakan Bak, konuşmasında, "Dijital ortamda gençlerimizi desteklemek için Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile işbirliği yapıyoruz. Yapay zeka, gençlerimizin geleceği için kritik öneme sahip," dedi.

Güçlü Türkiye İçin Eğitim ve Teknoloji

Etkinlikte konuşan Bakan Bak, "Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Gençlerin teknoloji ile buluşması için destek veriyoruz. Yapay zeka alanında eğitimler vermek için altyapımızı güçlendiriyoruz," şeklinde açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST'teki stantları gezerek öğrencilerin projeleri hakkında bilgi alan Bakan Bak, gençlerin dijital dönüşüm sürecindeki rolünü büyük bir önemle inceledi. Protokol imza töreninde Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan da yer aldı ve gençlerin dijital dünyaya güçlü adımlarla girmesi için iş birliğinin önemini vurguladı.

Bakan Bak, etkinliğin sonunda, "Teknolojiyi üreten bir genç nesil yetiştirmek istiyoruz. İş birliği ile hedeflerimize ulaşacağız," diyerek geleceğe yönelik umut dolu bir mesaj verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak (sağ 3), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak (sağ 3), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde Adana Havalimanı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST alanını gezdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hayata geçirilen Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi faaliyetlerinin Bakanlığa bağlı yurtlar ve kamplar aracılığıyla daha fazla gence ulaştırılmasını amaçlayan "Gençlerin Yapay Zeka Eğitimlerine Yönelik İşbirliği Protokolü" imza törenine katıldı. Bak, burada konuşma yaptı.

Trabzonspor'dan bir ilk Başakşehir ile Kayserispor puanları paylaştı Galatasaray Kulübü 119. Yılını Coşku ile Kutladı Galatasaray ile Alanyaspor 17. randevuda