Galatasaray'ın serbest bıraktığı Hamza Akman, Sönderjyske'ye transfer oldu

Galatasaray'ın serbest bıraktığı Hamza Akman, Sönderjyske'ye transfer oldu. Genç oyuncu Danimarka ekibiyle üç yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray'ın serbest bıraktığı Hamza Akman, Sönderjyske'ye transfer oldu
  • Danimarka ekibi Sönderjyske, Galatasaray SK altyapısında yetişen 19 yaşındaki Hamza Akman ile üç yıllık sözleşmeye imza attı.
  • Galatasaray'da sözleşmesi bu yaz sona eren Hamza Akman, 8, 10 ve kanat pozisyonlarında oynayabilen çok yönlü bir oyuncu olarak dikkat çekiyor.
  • Sönderjyske Spor Müdürü Casper Daather, Hamza Akman'ın takıma katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hamza Akman’ın transferiyle hücum hattımıza önemli bir güç kattık. Onun çok yönlü oyun tarzı, Superliga'da uzun ve heyecanlı bir sezon geçirmemiz için bize avantaj sağlayacak" dedi.
  • Casper Daather, Hamza'nın Galatasaray'da aldığı eğitimle büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti:

"Galatasaray'da harika bir futbol eğitimi aldı ve Türkiye'yi 20'den fazla genç milli maçta temsil etti. Şimdi üst düzey futbola geçiş yapma zamanı geldi. Her ne kadar Galatasaray A takımında yer bulmuş olsa da Sönderjyske'de kendini daha da kanıtlama fırsatı bulacak."

  • Daather, Hamza'nın Haderslev'e taşınmasının olgun bir karar olduğunu belirterek, "İstanbul'dan Haderslev'e gelmek kolay bir karar değildi, ama bu adım kariyeri için akıllıca bir seçim. Hamza'nın takımımızda daha da gelişmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"YETERİNCE FORMA ŞANSI BULAMADIM"

  • Hamza Akman da Sönderjyske'ye katılmaktan dolayı heyecan duyduğunu belirtti:

"Sönderjyske ile anlaştığım için çok mutluyum. Buradaki projenin bir parçası olmak ve kariyerimde bir sonraki adımı atmak için doğru yer olduğunu hissediyorum. Galatasaray'da A takımda yeterince forma şansı bulamadım, burada ise daha fazla süre almayı ve takımın hedeflerine katkıda bulunmayı umuyorum. Kulübün oyun tarzı bana çok uygun. Top sürmeyi ve rakip sahada baskı kurmayı seviyorum. Burası genç oyunculara şans veren bir kulüp ve burada kendimi geliştirebileceğime inanıyorum. Taraftarlarla ve yeni takım arkadaşlarımla tanışmak için sabırsızlanıyorum."

Hatice Akbaş olimpiyatlarda yarı finalde Neden eli cebinde atış yaptı? Trans boksör Imane Khelif neden gündem oldu? Busenaz Sürmeneli çeyrek finale yükseldi