Galatasaray'dan Süper Kupa çıkışı! "Fenerbahçe ile Türkiye'de oynayalım kupayı Cumhurbaşkanımız versin"

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa finalinin 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacağı açıklanmıştı. Sarı-kırmızılı cepheden flaş bir çıkış geldi. Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Cumhuriyet'in 100. yılında finalin Türkiye'de oynanmasını istediklerini ifade etti.

Galatasaray'dan Süper Kupa çıkışı! "Fenerbahçe ile Türkiye'de oynayalım kupayı Cumhurbaşkanımız versin"

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Süper Kupa finalinin yeri Suudi Arabistan olarak duyurulmuştu. Bu açıklamanın ardından TFF'ye sert eleştiriler gelmiş ve Cumhuriyet'in 100. yılında bu dev finalin Türkiye'de oynanması gerektiği vurgulanmıştı.

Galatasaray'dan Süper Kupa çıkışı! "Fenerbahçe ile Türkiye'de oynayalım kupayı Cumhurbaşkanımız versin" - Resim : 1

İlk kez Galatasaray cephesinden konuyla ilgili bir açıklama geldi. Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması gerektiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kazanan takıma kupayı takdim etmesinin herkesi mutlu edeceğini dile getirdi.

Galatasaray'dan Süper Kupa çıkışı! "Fenerbahçe ile Türkiye'de oynayalım kupayı Cumhurbaşkanımız versin" - Resim : 2

Metin Öztürk'ün açıklamaları şöyle:

Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadıktan 1 hafta sonra Süper Kupa'da karşılaşacağız. Biz Fenerbahçe ile ertesi gün de oynarız her zaman oynarız.

Galatasaray'dan Süper Kupa çıkışı! "Fenerbahçe ile Türkiye'de oynayalım kupayı Cumhurbaşkanımız versin" - Resim : 3

Bize fark etmez ama taraftarımızı ve şahsen beni de rahatsız eden, biliyorsunuz biz geçen sene Cumhuriyet'in 100'ü dedik kendimizi için, başkaları gibi farklı bir Cumhuriyet ilan etmedik. Normalde biz TFF nerede derse orada oynarız, bu bir temaşa sporu.

Galatasaray'dan Süper Kupa çıkışı! "Fenerbahçe ile Türkiye'de oynayalım kupayı Cumhurbaşkanımız versin" - Resim : 4

Ama Cumhuriyetimizin 100. yılında, sadece bu sezon özelinde söylüyorum, yurt dışında oynanmasını istemiyorum. Eminim Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları da istemiyor. Henüz karar verilmiş değil, federasyon bu yanlıştan döner umarım.

Galatasaray'dan Süper Kupa çıkışı! "Fenerbahçe ile Türkiye'de oynayalım kupayı Cumhurbaşkanımız versin" - Resim : 5

Ankara'da mı oynarız, Erzurum'da mı oynarız, Samsun'da mı oynarız, Kadıköy'de Fenerbahçe'nin stadında mı oynarız... Her yer varız. Aklıma gelmişken söyleyeyim adı Atatürk Stadı, Olimpiyat'ta 60-70 bin kişinin önünde kendi seyircilerimiz gelsin. Neden başka ülkenin taraftarıyla uğraşıyoruz.

Galatasaray'dan Süper Kupa çıkışı! "Fenerbahçe ile Türkiye'de oynayalım kupayı Cumhurbaşkanımız versin" - Resim : 6

Cumhuriyetimizin Reisi, Cumhurbaşkanımız da gelsin kupayı orada kazanan takıma versin. Bu benim ve taraftarımız için olmazsa olmaz. Federasyon konuşmaktan bıktık en azından bunu düzeltsinler.

Galatasaray'dan Süper Kupa çıkışı! "Fenerbahçe ile Türkiye'de oynayalım kupayı Cumhurbaşkanımız versin" - Resim : 7

Biz konuya Suudi Arabistan, Londra ya da Berlin olarak bakmıyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'de olsun diyoruz. Gelecek yıl nerede isterlerse oynatsınlar.

Kaynak: haberet.com

Galatasaray Fenerbahçe
MotoGP heyecanı Tayland'da Çalımbay'dan flaş Beşiktaş iddiası! "50 kupa kazanırım" Avrupa'da dev maçların haftası G.Saray Rizespor deplasmanında