Galatasaray'a üzücü haber: Uğurcan Çakır'a talip var!

Son dakika transfer haberleri... Süper Lig şampiyonluğu ile birlikte kadrosuna takviyeler yapmak isteyen Galatasaray, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor forması giyen Milli kaleci Uğurcan Çakır'ı gündemine almıştı. Cimbom, Fırtına ile anlaşma zemini aramaya çalışırken ortaya bir iddia atıldı. İtalyan basınına göre, Serie A ekibi Roma, 27 yaşındaki eldivene teklif yaptı.

Galatasaray'a üzücü haber: Uğurcan Çakır'a talip var!

Yabancı kuralının önümüzdeki sezonda da devam etmesinden dolayı yerli oyuncu alternatiflerini güçlendirmek isteyen Galatasaray, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır'ı gündemine almıştı. 3 sezondur Muslera'nın yerine yakıştırılan file bekçisi için sarı-kırmızılı ekip ciddi bir talip konumunda.

Galatasaray'a üzücü haber: Uğurcan Çakır'a talip var! - Resim : 1
Muslera ve Uğurcan Çakır

İŞTE YAPILAN TEKLİF

Kural gereği en az 3 yerli oynatma zorunluluğu bulunan Aslan'ın, bu hakkından birini kalede değerlendirmek istediği öğrenildi.

Trabzonspor ile masaya oturan Galatasaray yönetimi, ilk teklifini iletti. İddialara göre sarı-kırmızılı ekip, 27 yaşındaki file bekçisi için Fırtına'ya 4 milyon euro+ Mısırlı golcü Mostafa Mohamed önerisini yaptı.

Yeni bir maceraya atılmak isteyen eldivenin de Galatasaray'ın ilgisine sıcak baktığı öğrenildi. Senelik 30-35 milyon TL seviyesinde bir rakama yeşil ışık yakan Çakır, "Trabzonspor'un da menfaatleri çok önemli. Onlarla da anlaşmanız gerekecek" dedi.

OKAN BURUK: UĞURCAN'I HERKES İSTER

Dün Tivibu Spor'da bir canlı yayına katılan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Uğurcan hakkındaki bir soruya "Muslera'nın 1 sene daha anlaşması var. O, bu anlamda bizim birinci kalecimiz. Yani Muslera'nın yanına bir şey düşünebiliriz. Bazen tabii Türk kuralında da, yoğun maç takvimi içinde kalede kullanabiliriz.

Uğurcan, A Milli Takım kalecisi. Onu kim kadrosunda görmek istemez? Ama Muslera gibi bir oyuncu bizde. İki tane üst düzey bir numaranın burada olması çok zor.

Çünkü iki tane oynamaya alışkın, güçlü ve çok iyi kalecinin olması çok zor bir şey" cevabını verdi.

Galatasaray'a üzücü haber: Uğurcan Çakır'a talip var! - Resim : 2

ROMA DA DEVREYE GİRDİ

Bu gelişmelerin yanı sıra Galatasaray'la transfer yarışına girecek bir rakip çıktı. İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio'ya göre, Jose Mourinho yönetimindeki Roma, yıldız kaleci için devreye girdi.

İtalyan ekibinin geçtiğimiz yıllardan beri ilgisini belirten Di Marzio, Sırp eldiven Mile Svilar'ın kiralık olarak takımdan ayrılması ihtimaline karşın milli file bekçisi için girişimlerini hızlandıracağını belirtti.

Kariyerinde yeni bir heyecana yelken açmak isteyen Uğurcan'ın Roma'ya sıcak baktığı ve transferin kısa süre içerisinde tamamlanabileceği bildirildi.

Çakır, bu sezon Trabzonspor'da 44 maçta forma giyerken kalesinde 62 gol gördü. Yıldız eldiven, 18 maçta ise kalesini gole kapattı.

Galatasaray'a üzücü haber: Uğurcan Çakır'a talip var! - Resim : 3

Trabzonspor Galatasaray
Roland Garros'ta Swiatek-Muchova finali "Suudi Arabistan'da olmaktan mutluyum" Dünya yıldızına 'Come to Galatasaray' çağrısı! Gol kralı Fenerbahçe'den ayrılıyor! Son maçı...