Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu?

Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray sahasında konuk ettiği İstanbulspor'u 3-1 yendi. Müsabakada İstanbulspor'un ikinci golü bulduğu pozisyon öncesi faul ve penaltı tartışmaları yaşandı. Hakem Bahattin Şimşek, VAR'a gitti ve İstanbulspor'un golünü iptal ederek ev sahibi takım lehine penaltı verdi. Karşılaşmaya damga vuran bu kararı eski hakemler değerlendirdi...

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu?

AHMET ÇAKAR: HAKEMİN TÜM KARARLARI DOĞRU

Maçta hakemlik yönünden kritik pozisyonlar var. Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki hakemin verdiği tüm kararlar doğru.

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu? - Resim : 1

İlk yarıda Türkiye'de yaşanan bir ilk oldu. Bir korner sonrası İstanbulspor ani çıktı ve yaklaşık 20 saniye sonra gol geldi . VAR devreye girdi, korner atışında bir penaltıyı tespit etti. İstanbulspor'un golü iptal edilip G.Saray penaltı ile beraberliği yakaladı. İstanbulsporlular Torreira'nın ittiğini iddia etseler de görüntülere bakınca Torreira rakibini itmiyor sadece sırtına elini koyuyor.

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu? - Resim : 2

(Görüntü: beIN Sports)

İkinci yarı bir kritik pozisyon daha yaşandı. İcardi'nin attığı gol ofsayt gerekçesi ile haklı olarak iptal edildi. Peki şimdi diyeceksiniz ki hakem neden yana gelip inceleme yaptı... Sebebi şu: Ortalandığında İcardi ofsayt ve fakat İstanbulsporlu 7 numaralı oyuncudan (Sambissa) top İcardi'ye geliyor ve golü atıyor.

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu? - Resim : 3

(Görüntü: beIN Sports)

Burada hakemin şu kararı vermiş olması lazım; Sambissa topla oynamıyor, top çarpıyor. Topla oynasa İcardi'nin önüne bırakmaz kanaati ile gol iptal ediliyor. Bence de doğru. Yine son dakikalarda Mamadou'nun VAR yardımı ile gelen bir kırmızı kartı var ki asla tartışılmaz. Bileğin neredeyse 15 cm üzerine sert bir basması var. Tartışmasız kırmızı kart.

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu? - Resim : 4

(Görüntü: beIN Sports)

ERMAN TOROĞLU: VAR DA OLSA GÖREMİYORLAR

Çok enteresan bir ilk yarı izledik. Bıçak sırtı. Maç 2-0 İstanbul lehine gelecekken 1-1 oldu. İstanbulspor'un 2. golünden önce İstanbulspor ceza sahası içinde konuk takım oyuncu havaya sıçrarken Torreira, tek elle yapacağını yapıyor. Havada asılı kalan oyuncu da ellerini kaldırıyor. Gol iptal olurken, Galatasaray penaltı kazanıyor.

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu? - Resim : 5

Maalesef büyük takımlarla oynarken bunlara razı olacaksınız. VAR da olsa görmüyorlar. Çağır hakem karar versin. Sen karar verme VAR'daki arkadaş. Maç 1-1 oluyor. İkinci yarı Galatasaray asılmaya başlıyor. İyi oynuyor mu hayır! Gerginler... İstanbulspor'da da yorgunluklar başlıyor. Maç bir anda 3-1'e geliyor. Şunu merak ediyorum; aynı pozisyon Galatasaray aleyhine olsaydı acaba ne karar verirdi. Demek ki bu sene bunları göreceğiz.

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu? - Resim : 6

(Görüntü: beIN Sports)

Benim için sürpriz değil. Yani yıllar geçmiş, hiçbir şey değişmiyor. Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapmayacaksın. Ama bizde böyle değil. İki takım arasındaki yarış böyle gidecek de nasıl gidecek bilmiyorum. Galatasaray'ın ofsayttan verilmeyen golünde karar doğru. İki oyuncu arasında ofsayt var mı? Yarı otomatik diyorlar ama bizdeki henüz 5'te 1 otomatik.

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu? - Resim : 7

TRİO EKİBİ KARARLARI DEĞERLENDİRDİ!

Galatasaray'ın ilk golünde kararlar doğru mu?

Bülent Yıldırım: Torreira'nın eli rakip oyuncunun üzerinde ama bu faul olacak şiddette bir itme değil. Defans oyuncularının kronik sorunu; her teması göstermek için atlıyorlar. Kollarını açarak topa parmak ucuyla dokunuyor. Gol iptali doğru, penaltı kararı doğru, Torreira'nın yaptığı harekette faul yok.

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu? - Resim : 8
(Görüntü: beIN Sports)

Bahattin Duran: Bence de gol iptali doğru. Torreira'nın yaptığı bir hareket var, şiddetli olmasa da hafif bir itmesi var, oyuncu abartmak için ellerini kaldırarak ileri atlıyor. Fenerbahçe-Samsunspor maçındaki pozisyona benziyor. Orada faul yoktu burada da yok. Devamında penaltı kararı da doğru.

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu? - Resim : 9
(Görüntü: beIN Sports)

Deniz Çoban: Faul yok. Oyuncu Torreira'nın elini hissedince kendini atıyor öne doğru. Torreira dokunduğu sırada oyuncunun ayakları zaten yerde. Penaltı kararı da doğru.

Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran karar doğru mu? - Resim : 10

(Görüntü: beIN Sports)

Galatasaray
'Boey'in ayrılmasından yana değilim' İsrailli oyuncular için karar verildi Kerem, G.Saray'ı galibiyete taşıdı TFF 3 takımı PFDK'ya sevk etti